fredag 27 juni 2008

Nedräkningen mot målet...







Inser att det är länge sedan jag skrev ngt nu, har skrivit lite i den bebisbok vi har med våra tankar och funderingar inför Agnes..
Den boken kommer sedan att läggas i den låda där vi ska samla saker från detta året som blir hennes födelseår, en flaska vin att öppna på 20 årsdagen, dagstidningen från dagen hon föddes och hennes första kläder..

Idag är det bara 34 dagar kvar till bf, men det kan vara fler eller färre. Har börjat få förvärkar men det är mest som mensvärk och fullt naturligt. Lite tröttare i kroppen men konstigt vore ju annars med så få dagar kvar, hon växer och drar energi det lilla livet.

Förra veckan blev det ju inte så mycket vila heller, min storebors dotter P bodde hos oss i en vecka och det tar på krafterna att aktivera en 11 åring när regnet viner utanför fönstret och de flesta av dom inplanerade planerna får ge vika för flexibilitet. Men vi hann med både bad och Liseberg där hon såg till att pricka in stjärnvinsten på Tobleronehjulet. Hurra!

Veckan gick fort och avslutades med traditionsenligt midsommarfirande hemma hos familjen i Götene med dans, poolbad, en massa mat och sen kväll.

Igår köpte vi Agnes babyskydd. Det blev en Akta Graco Logico S med basenhet, vi skulle köpt Håkan och Annsofies Britax Rock-a-tote men den här känns som rena skyddsborgen i jämförelse och jag tror att tom en lastbil skulle kunna försöka att ramma bilen utan att vår lilla prinsessa tog skada, och att veta det känns underbart säkert och tryggt.

Fredag, redan fredag veckan har sprungit ifrån mig men jag försöker att njuta av varje dag nu fram tills förlossningen, njuta av magen, av allt jag faktikst kan göra trots vissa begränsingar pga den stora och nu tunga magen, njuter av lite sovmorgon och av hennes sparkar trots att dom gör ganska så ont så är det en underbar känsla att känna henne där inne..
Ibland kan jag tänka att det är synd om Jonas som missar den känslan, men han är så otroligt engagerad på andra sätt och håller om, känner, pratar med henne genom magen, pussar på magen och ligger med handen på för att vara beredd när hon börjar röra sig.

Igår hade vi lite hudvårdsparty här med Cosmopharma och vi blev 10 st tjejer som satt med kletmasker i ansiktet och händerna fulla av kräm, hade ordnat lite mat som vi mumsade på och sista man lämnade vid tio-tiden. Jonas var ju på stan med AC-gruppen och hade roligt på sitt håll så det var skönt när han kom hem och kröp ned intill, trots att det doftade en väldig massa whisky..

Ska ta och sätta mig lite i den härliga fåtöljen och läsa, vila eller bara finnas till. Gustaf har precis vart här och hämtat sitt cykelställ och jag går fortfarande i nattlinne, men det är skönt, en dag som denna, lite små-mulen så får man det, och jag ska sitta och beundra dom fina påslakanen jag sydde till Agnes vagn, så mjuka och fluffiga att man bara vill köra ned huvudet i vagnen.


Tänk, om en väldigt kort stund är hon här, på något sätt så tror jag hon kommer för tidigt, jag vet inte varför, och jag vet inte varifrån den känslan kommer, och jag har haft fel förr.
Men om jag inte har det så kan det vara så att hon snart är här, hos oss...
Skrämmande, hisnande och gigantiskt härligt!
























måndag 16 juni 2008

45 dagar kvar!


Senaste bilden på lilla Agnes. Vi är nu inne i vecka 34 och det är bara 45 dagar kvar til beräknad förlossning, men den kan komma likaväl förr som senare, fast jag hoppas nog på att hon kommer ganska precis när hon ska det lilla livet..

Njuter fortfarande av att vara med den här tjocka magen, jag har inte ont i fogar, inga svullna ben eller fötter och värdena är bra förutom då nu järnet men det är justerat tills nästa gång.

Hon sparkar dock ganska rejält och livligt, och det kan göra ganska ont, och vissa saker är lite er problemfyllda att utföra än tidigare pga magens storlek men det är ju små banala saker i det stora hela..