fredag 30 januari 2009

Det ska va fjong i leksakerna.

Det kan gå vilt till ibland, speciellt som hon upptäckt att leksaken sitter fast...tur mamma är ideérik och tejpade...

Julia är pratig...

Lika pratig som hon är glad...

Julia är bubblande glad..

Julia är så skrattig idag, eler idag, hon brukar ju vara det, men när kameran åker fram vill inte fröken alls bjuda på sina lustigheter. Men idag gick det. Den svårstartade opeln som hörs i the background är ingen opel, inte ens en bil, det är mamma...

torsdag 29 januari 2009

Julia äter skaller-pingla....

Underbara unge.... /Mamma

Utklurat och ihopknåpat By Julias mamma

Jag vet, uttrycket knyckte jag från Jennys kusinbarn men tyckte det var så rart...
Hur som haver, knåpade ihop denna lilla hängselkjolen till våran lilla prinsessa, lite engelsk-skoluniform över dte hela men är superfin med den fina Mexx-blusen hon fick av farmor i julklapp...pricken över i:et bord eju bli dom bruna mormors kängorna på hm, höga skaft med snörning och en duffel..



onsdag 28 januari 2009

Min Julia...

Idag var det dessutom promenix med Annakarin, Elias, Jenny och Edwin..
Fast på bild fastnade bara en tredejedel, så tills jag fått bilder från Jenny så håll tillgodo..
Finn Fem Fel..vem saknas?
Joooo, Annakarin och Elias!
/ M




Bad-ankans nya kläder...

Våran lilla Badanka och hennes nya badbyxor..
Förväntansfull inför det stundande premierdoppet i Valhallas babypool imorgon med Johanna (bara Olivia blir feberfri) och Annakarin och Elias...
Undrar vad Elias tycker om att ha två snygga snärtor vid sin sida. Status i poolen! Återkommer imorgon hur det hela gick. Hasta la vista bad-baby.
/Mamma



tisdag 27 januari 2009

Sång & Sagostund för dom minsta.

Glömde ju berätta.
Idag har vi besökt vår första Sång och Sagostund för bebisar 5-8 månader på KulturHuset Kåken. Det är väl kanske inte Öppna förskolan men det var trevlig.
Vi var tio st, sedan flera veckor uppskrivna, mammor och barn som fick sitta i ett mysigt rum, dämpar med tyg och vadderade väggar men mjuka dimrar i taket som blinkade. Barnen var minst sagt hänförda. Och ännu mera när vi började sjunga Blinka Lilla stjärna där. Den har vi aldrig sjungit här hemma och Julia lyssnade förundrat.
Sen sjöng vi Gubben i lådan och tanten hade dockor som tittade fram ur strutar. Inledningsvis gick hon runt till varje barn och visade en sådan gammal fin speldosa, lyft på locket och en prima ballerina står på ett ben och snurrar. sen sa hon barnets namn. Väldigt pedagogisk men också väldigt värmande för våra små. Båda barn och mammor, och en pappa, kände sig väldigt delaktiga i hennes stund, där vi förutom sång hann med två sagor som alla berättades med hjälp utav olika gosdjur med läten och som barnen sedan fick klappa. (läs; slå och dreggla på) En välidgt givande stund, även om det tar minst det dubbla, mot vad stunden är, ca 30 min med eftermys, att ta sig dit om man räknar med på och avklädning och logisti med spårvagnen men det var ehlt klart värt det, för Julias skull och det är ju för henna jag gör det.
/ Mamma

Lat eller Smart..

Tisdag, som kunde börjat bättre än att vi sov över larmet och fick vääääääldigt kort tid på oss för dusch, fix, frukost och kläd innan vi skulle hinna med vagnen till BVC..Men vi hann. Och fick tom vänta i 20 min.
Lilla Julia väger ni 8305 och mäter, ja som förut, 66 cm.
Passerat 6 månader har hon ju dessutom passat på att göra våran lilla prinsessa och då ska det tydligen smakas på mat. Eller som vår BVC läkare förenklade det hela för en sån "Smakportions-anti" tant som jag. Det handlar inte om portion eller att bli mätt. Det handlar om en DUTT som han sa, en DUTT morort om dagen håller magen glad. ja det sista kanske han inte gnolade fram men ändå.
Så, den här veckan är det en dutt risgröt med mango som gäller varje eftermiddag. Ännu inga fontän-kräks olyckor, peppar-peppar.
Nästa vecka blir det broccoli och veckan därpå morot. Yuimmi för små trinda magar.
Så, skafferiet är uppbunkrat med då dutt-mat som vi numera säger för såsisådär 6 veckor framöver.
För jag är en sån där lat, eller smart mamma, som tänker köpa dessa purér på burk.
För det första, tiden det skulle ta för mig att få hennes mat inte bara smakrik, utan även näringsrik genom att mixa koka och blanda. Den tiden kan jag lägga på att läsa en saga eller lära henne att lampa är lampa och mamma är mamma.
För det andra, för dom ca 7 kr som varje burk kostar så tror jag inte att vårt matkonot får sig en så där väldans stor törn.
Dessutom är dom ju rikitgt söta dom små burkarna.
Så kalla mig lat...men hellre smart.
Tills vi ska ta oss an det stora artilleriet efter 1 års dagen och då prata riktig mat, tills dess lilla gumman. Burk-duttar it is.
Puss, Mamma


måndag 26 januari 2009

Hittade en gammal bild...

En bild säger mer än tusen ord..
Julia och Elias, 7 veckor små...och Fröken har redan sin mors temperamentsfulla sida :-)
Man kan inte annat än att le åt bilden. HJälp så arg hon måste varit.

Plask och Plums

Tänk att något som för några dagar sedan och sedan ganska så lång tid,varit det läbbigaste hon visste, numera är det roligaste, bland det roligaste, som man vet..Och tro inte att hon gjorde några antydningar till att vilja gå upp ur det oljiga badet, åh nej, det var när hennes tår såg ut som russin som Herr mask fick klara sig själv i plurret..




-Uj...jag tror jag satte mig på tvålen..

Mjölkfri Mjölk....??




Idag gick jag och Julia till affären och när vi ändå var dår så kollade vi in allergisortimentet då vår kära lilla vän behöver specialkost på festen och jag vill vara ute i god tid...
Men, jag blev lite full i skratt åt denna...
Om man köper Mjölkfri mjölk...varför heter det mjölk? Om den är mjölkfri...och hur kan mjölk vara mjölkfri? :-)

Klura på den ni.
kram M

söndag 25 januari 2009

TP party hos Jenny & Edwin










Åh en massa bebisar igen!
I fredags var det dags för TP party hemma hos Jenny och Edwin. (och Erik förstås)
Men som alltid när det samlas en massa bebisar så har vi väldigt svårt att ha fokus på vad Tupperware tanten sa...Men det var hur bra som helst och som avslutning var det upppdukat en MASSA godsaker, bröd, pålägg, grönsaker, the och kaffe och gulp smask och wwwwieieiee.
Det var flera av Julias "kompisar" där, Elly,Nova, Edwin, Jamilia, Elias såklart och så Lyckeli. Åh så hon skrattade denna lilla L, som på ngt sätt påminner så mycket om Julia, eller tvärtom. Och sicka goa skrattgropar. Underbara barn allihopa.
/ Mamma M

Oj så fort det går...


För 6 månaders sedan, den här tiden, låg jag och tittade på en liten liten skrynklig sak men massor av hår...hennes små minifingrar och minitår, pussade hennes lilla skynkliga kind.
Tänk vad det går fort. Idag blir lilla tjejen 6 månader.
Grattis våran prinsessa. Du är allt och lite till.
Älskar dig!
Mamma & Pappa...ich Simon som faktikst börjat tycka om dig rikitgt mycket eftersom han helst ska sova PÅ dig.

torsdag 22 januari 2009

Julias nya...

Julias nya lilla skötväska. En trendig OiOi Carry All black lack, wwwwieieeiei! Skiphopen fungerar inte på sittvagnen. den är i vägen. Jag slår i benen alternativt fötterna. Blir galen. Nu får lillan en trendig sak i lack för sina saker och en glad mamma. Heja Tradera!

Strumpjakt...

Julia går på strumpjakt, den SKA av, frågan är bara hur tusan det ska gå till, den är rätt jäklig och få bort..attans också :-) / kram Julia

Mammas nya....

I min ägo....Mina nya röda. Ledsen-shoppade-mina-nya-glad-skor så att säga.

Vitaminer är mums!

Julia läser pekbok

Julia fick en jättefin pekbok av sin farbror och kristina i julklapp. På varje bild där djuren är kan man känna hur dom känns...Den är så rolig och vi läser den tilsammans men igår ville hon bläddra lite själv och duktig är hon!





onsdag 21 januari 2009

Ett svek..

Du kom in och gav en gåva sa Du, en gåva vi först inte ville ta emot.
Du sa att det är ordnat. Jag ordnar. Släpp det du håller på med. Sluta leta alternativ. Jag fixar. Jag känner dom, Allt är klart.
Jag gjorde det. Jag fick Jonas att vilja ta emot presenten i form utav Julias fest.
jag slutade leta med ljus och lykta efter lokal där vi kunde vara med våra vänner och vår familj, alla som betyder något för oss. Jag slutade drömma om tänkbara buffe alternativ som skulle passa alla. Om dukning och tema och vem och vad jag skulle ringa först. Prslinsuthyraren eller Tårtbagaren. Jag släppte för att Du gav mig ett löfte, du gav Julia ett löfte....som du drog tillbaka på målsnöret. När vänner och familj redan ändrat i almanackor, justerat sina jobb, ändrat sina andra åtaganden, velat ta sig tid att komma hit, inte bara från nära utan även från långt borta.
Du din j-la lögnaktiga sk. vän drog bort mattan när vi stod på den och välkomnade gästerna i hallen. Du din j-la sk. vän svek mig. Du ljög. Du svek Julia. Jag ville ha koll. Vi ville vara med i planeringen. Vi skulle ju vara delaktiga. istället ljög du. Och när jag fick reda på det och försökte rädda sistuationen och hitta alternativ som egentligen inte fanns, då svek du. Tog tillbaka gåvan. Till Julia.
Fy Fan för Dig!
Jag vet att Du läser detta. Jag vet att du brukar läsa här.
Detta är till Dig.
Kom för Fan inte nära min dotter, eller min familj igen!
/ Maja

tisdag 20 januari 2009

Biblioteksdag...trodde jag

idag skulle jag och Julia gå första gången på Kultur Huset Kåkens sångstund för 5-8 månaders bebisar.
Trodde jag.
Det var fel tisdag.
Det var nästa tisdag.
Jaja, tänkte jag här hemma, vi går dit ändå så kan vi läsa lite Totte och hans vänner och sånt vi inte har hemma. Det är roligt, och fast vi läser hemma varje dag så är det spännade att läsa böcker på andra platser, fast man är så liten som Julia.
Sagt och gjort, promenad promenalla väl där, ja då somnar hon i entren.
Och hur härligt det än är med bibliotek så känns det ju lite att slänga tiden i sjön om jag skulle sätta mig ensam och bläddra i en Totte bok medan prinsessan av kungariket sover skönt på sin sammetsbädd.
Det fick bli en promenad hem igen och skaffa mig ännu flera gråa hårstrån ang Namngivningsfesten och finansiering av densamma då ALLA förutsättningar ändrats och notan gått upp med 14000.
Imorgon är en ny dag. Då ska vi träffa Annakarin och Elias och på fredag ska vi hem till Jenny och Edwin på TP party, spännande. Min lilla unge är med om mycket. idag tog jag fram hennes bebisbok och började bläddra, har inte skirvit i den sedan 19 juli, innan födseln alltså. Det var mystiskt. Har ju skrivit på bloggen så jag måste komma på ngt sätt att bevara det till eftervärlden som det så fint heter. Så hon kan läsa, den dagen hon vill, vad hennes knasmamma skrev...

Gråa hår ger mången tår /Maja

Ps, läste även i dagens GP att tvåa på nantoppen var Julia (etta var Maja) När vi valde Julia visste vi INGEN som hette det. Mer än Julia Roberts men det är en annan division. Efter Julias födsel träffar vi på Julior varje dag känns det som.
Häromdagen när jag gick till Annakarin och kommer med vagnen, där det hänger ett fint hjärta med texten "Julia" på (tack Annakarin!!) så ropar en tjej som läst detta.. - Jag heter också juuuuulia, det är göööööörfint! :-)
Det tycker vi med..

måndag 19 januari 2009

Farbror Robban och Kristina och ännu en lillejul

I helgen var det så dags för minijul nr två, men det var faktikst den sista så nu åker granen äntligen ut ikväll. Våran vackra kungsgran är nu så torr och blek att man nog skulle kunna blåsa lite lätt på den så trillar den i en sorgsen hög på golvet. Trodde ju att Julia förut skulle hjälpa till att trilla den då jag går på toalettem hon sitter sin gåstol och från ingenstans hör jag ett illvrål, skyndar ut från toaletten och ser henne i granen, alltså, hon har "gått" och står nu med grenar runt sig och gåstolen och en taggig kvist i handen, stackars barn :-)

Hur som haver, i helgen kom alltså farbror Robban och hans Kristina. Stackars Kristian fick agera jultomte när vi delade ut julklappar under pjamasmys för unga fröken Julia, som verkade tycka om allt det hon fick för det ska ju sultas på allt och boken blev direkt förmål för hennes dregglande och undersökande mun. Hon fick även en supercool retrojacka från Adidas, farbror har en likadan fast grön, och en så söt tröja med giraff..där benen hänger utanför.

Det var middag och för dom på lördagen bröllop och dop men på söndagen kom dom tillbaka för hejdå och fika och några timmar senasre kom Johanna Johan och Olivia för fika plus lämnade av våra utlånade flyttkartonger..

En fullspäckad och härlig helg m.a.o
Kramar M





Lillejul med farfar och Gunilla...

Kom ju på att jag helt glömt lägga in bilder från Lillejul med farfar och Gunilla strax efter nyår....
Så här kommer dom.




lördag 17 januari 2009

Så tuff i mina nya hörselkåpor!



Äntligen är dom hemma!

Åh äntligen är dom hemma från sin semester / bröllop / dop resa till Ecudador. Allt är som vanligt igen och Julia har fått hem sin pojkvän utan vare sig moppe-spanjor mustsach eller ett harang av Ecuadorianska flickor i släptåg, tack och lov!
Men, vid första återförenandet så blev hon så ledsen så ledsen att krokodiltårarna bara trillade, tacka tusan för det...och på lekfilten när det var lite Make Peace på gång, ja då var hon minsann svårflirtad det lilla livet. Men det är bra Julia, visa du att håller man sig borta så där länge så är det inte bara att komma hem och tro att man får tillbaka mig på studs..

Ps. Julia, och jag fick så fina saker. Julia fick en Inka-indian docka, och vantar och jag fick kokosnötarmband och armband med "madonnor" på.
Måste ju då även visa lite mer. Julias farbror R och hans K har ju som lite mission, eller livslångt uppdrag, att vilja köpa en leksak från varje land dom besöker. Hittils har vi alltså fått en stor lång gul härlig drake på dryga metern, fraktad ända från deras resa i Rom, plus en superfin elefant-girland, eller vad man ska kalla den, små sidensydda elefanter, Ganeicha's, på rad, från indien. och så nu har vi då saker från Ecuador också.












fredag 16 januari 2009

Åh så vacker!

Den här dikten läste Jenny för sin och Eriks Edwin, på hans namgivningsfest i nov och jag tycker den är så underbart vacker att jag fått lov att kopiera den till Julia.

Inte trodde jag
hade ingen aning
hur en sekund
kunde etsa sig fast utan varning
att en kärlek så stor skulle födas
och börja existera
att jag aldrig skulle bli den samma
någonsin mera

Älskade lilla vän
så varmt välkommen
med dina ögon och din lilla röst
och du är så otroligt vacker
när du vilar vid mitt bröst
så svårt att förstå
att du kommit för att stanna
att någon som jag fick äran
att bli din mamma

/ Till vår älskade Julia

onsdag 14 januari 2009

Mamma-Barn lunch hos Annika och Elly.

Har ju glömt skriva om att vi igår var ute på Fotö,. hos Annika och hennes lilla lilla fina Elly.
Vi åkte med Jennie och Edwin, och väl framme så var det uppdukat med massa god mat, pajer i olika slag, kakor, kladdkaka, kärleksmums, vita kärleksmums (maja älskar glasyren) och massa gott..jag tror jag är mätt fortfarande.
Tack snälla rara Annika för att vi fick komma allihopa!
Kram Maja



Julia tog med sin tandborste :-)

Tilde och Lyckeli på filten
Elly Och Jennie

Tina och Lyckeli (underbart namn!)


Mamma och Julia

Karin och Majken (charmigt troll)


Edwin flygmaskinen


Värdinnan Annika och lilla Elly



Eftersom undertecknad glömt kameran hemma är alla bilderna lånade från Tildes mamma Sandra.
/ Mamma Mu