onsdag 30 juni 2010

Baby-Boom bland vänner.



Vi har babyboom bland vänner!
Hääääärligt!
Lilla Wilmer har ju redan kommit nu i april, Julias kompis Edwin blev stolt storebror & mamma är Jenny och pappa är Erik.
I okt kommer Kusinen hemma hos farbror Robban och Kristina, i nov blir Olivia storasyster och mamma Johanna och pappa Johan tvåbarnsföräldrar :-D
Sen har vi Elias som är lika gammal, så när som på sex timmar, som Julia, han blir storebror den 21 december och Annakarin och Marre får fler barn att springa efter i det fina huset.
Vännerna Jerker och Maria berättade häromdagen att dom blir förstagångsföräldrar i jan och så har vi ett Hemligt Par, ta-daaaa, som är lite halv-officiella ännu, som väntar sitt första den 2 januari....
Vojne säger jag...en massa bebisar.
Och det finns säkert fler bland vännerna vi ännu inte vet, men jag anar! :-D
Kanske bäst man hakar på trenden snart och gör Julia till storasyster.
En storasyster med stort S.
:-D

Kramar mamma och GRATTIS till alla Växande Vackra magar!

tisdag 29 juni 2010

Lata dagar.

Vi lever livets glada dagar, dagar som dessa.
Frukost, morgonmys, morgonpromenad till sjön, lite fix och städ inomhus, hoppa studsmatta hos Sofia och Jepser då vi är husvakter i tre veckor och gladeligen fick hoppa hur mycket vi ville, äter lättlagad lunch, badar mest hela dagen i poolen, bajsar i poolen, ja Julia alltså, idag, det blev bara att byta allt vatten och skura, trots att jag hade fyllt på nytt vatten stunden innan.
- BAJS!! Ropade hon och log stort, fast då var det redan klart....

Ändå hade jag ställt ut pottan, men hon gillar den inte, tror att pottan är ett "straff" och avskyr att sitta där, trots att jag berättar att pottan är BRA, pottan är FIN, pottan kan man gå till när man inte har blöja, men skulle det komma på altanen så gör det inget, så pottan är INGET straff.
Hon kanske vänjer sig.

Mitt i all sommarvärmen som steker oss här så slängde vi ihop två plåtar bullar och lät dom jäsa x2 på altanen, dom blir mega stora av det :-D
Bronto-bullar.
Julia kavlade och kladdade.
Imorgon kommer Kajsa, Alva och Vera och äter upp dom, och för att bada i poolen, och bara ha det gott.

kram Maja

Av en påse rosa.



Julia har fått en ny liten mini-fåtölj, och liten, japp det är den.



Och tänk vad roligt man kan ha med en påse rosa tyg.
Sittdynorna helt klara, långa knytband gör att dom sitter där dom ska.
Fast med våran klättermoster så vet man ju aldrig men mjukare om rumpan blev det iallafall.

Husqvarnan går varm mellan varven, när Julia sover.
Nackkudden till liggstolen på altanen blev klar idag också, sköööönt att vila nacken på.

Kram Mamma

måndag 28 juni 2010

Midsommarhelgen med överaskande bröllop.

Midsommarhelgen har passerat och som dom flesta nog redan visste så tog vi den fullpackade bilen och åkte dom 48 milen upp till Sandviken för att hälsa på fantastiska Lena och Ad, som vi aldrig träffat innan men som jag känt i fem år :-D
Man måste ju vara lite crazy också.

Bilresan med Julia gick toppen toppen (som jag redan skrivit om) och på vägen dit hittade vi en fin plats vid sjön, Skagern, där vi packade upp våran picknickkorg och njöt i solen innan vi var på plats.

Midsommarafton bjöd på sol, fantastiskt god mat, massa vin och champange och sen natt och bröllop!
Mitt i allt firande kom en vigselförättare och avslöjade att Lena och Ad skulle vigas mitt ibland oss! Vilken ära att få vara en del utav det!

Lördagen åkte vi upp till en plats som hette Högbo, påminde om Gunnebo och Nääs på samma gång och var strålande vackert och badade i solsken, vi tittade på dom djur som var ute och fikade gott i solen. Kvällen bjöd på grill och filmvisning och Julia har varit fantastisk hela helgen, inte ett pip av missnöje utan bara klättrat, busat, pillat på allt, ätit allt och kramat Lena.

Hemresan gick något snabbare för vi slapp alla lastbilar och husvagnar och kom precis i lagom tid för att fika hos mamma och Dennis på vägen i Götene och väl hemma igen hade vi en lite lätt lagom kelsjuk Simon som inte alls tyckt om att vi minsann inte varit hemma på så många dagar.

Bildkavalkad från hela helgen bjuder vi på...


































kramar Mamma och TACK för en FANTASTISKT härlig helg full av överaskning :-D

Bil-toppen

Jag ska lägga in bilder från midsommarhelgen, jag lovar, men hela dagen har ägnats åt poolbad, studsmatta hos grannen, läsa bok när Julia sov, göra lunch, diska, mellis, diska, hämta pappa J i partille och shoppa på Nordik och så matinköp och Rusta på morgonen så dagen har liksom försvunnit MEN jag bara måste få berätta om hur fantastisk Julia var under den drygt 6 timmar långa bilfärden, ca 50 mil enkel, till Sandviken i torsdags och hem igår.

Vi har med hennes leksaksväska och hon är TOTALT nöjd med att leka med sitt Duplo, sina dockor, prata med oss, sjunga lite, pussla sina två pussel, läsa lite, sova på sina tider, äta lite kaka och banan, sitta och plocka med tre st medlemskort i sin leksaksplånbok osv...
På vägen dit stannade vi och hade picknick på vägen och hem blev det pizza i örebro och fika hos mamma och Dennis i Götene.
Men, fröken är TOTALT toppen-bäst att åka bil med. NOLL gnäll, NOLL gråt eller ynk. Hon är bara strålande glad, bara hon får sträcka på benen efter halva vägen.
Så vår fundering på att tvingas köpa en dvd-skärm för Teletubbies film för att fröken skulle härda ut ca 50 mil enkel, den funderingen är raderad med råge.

Fantastiska barn, och det sa vi HELA tiden till henne.
Kramar Mamma

ps, när du läser detta om si så där 14 år, så ska du veta att du var FANTASTISK även på plats i Sandviken, inte bara i bilen.
Inte ett enda gråt eller ynk på fyra dagar!!
Du åt sill och potatis, smakade gräddtårta, och på kvällen åt du utav den italienska buffen, tacobuffen och tyckte vädigt mycket om Foccasia brödet. (stavas nog inte så..)
Älskar dig VÄLDANS mega massa!
/Mamma

Midsommarfin!

Måste ju visa Julias fina midsommarklänning, som syddes utav ett av tygerna i den Rosa påsen, om ni minns?
Bak är det långa knytband, en riktig liten Madicken-karamell.







Och av den där tygpåsen blev det ju också dessa lakan/täcke/kudde till dockvagnen, och sittbynor med långa knyt till bänk och stolar i hennes fina rum.



kram Mamma

onsdag 23 juni 2010

En liten midsommar-resa

Julia och jag håller på att förbereda packningen av alla våra saker som ska med för midsommarfirandet långt borta.
Långt borta kommer gå jättebra att åka och det ska bli så HIMLA ROLIGT att äntligen träffa Lena och Ad!!
Lena och jag har kännt varandra i nu fem år men aldrig träffats!?!
Äntligen ska det bli av!
Hur det kan komma sig att vi lärde känna varandra frö fem år sen utan att ha träffats??
Blocket!
Hon köpte en klänning av mig och på den vägen är det.
Tänk vad MÅNGA nya fantastiska mäniskor jag lärt känna via nätet.
Både dom man sedan träffat IRL och dom bloggvänner jag lärt känna och som jag hoppas att man någongång ska få chans att ses.
Önskar alla en GLAD midsommar i förskott.
Datorn stannar hemma, nu ska vi njuta midsommarfest och utflykter och jag tror att det vaknas lite djur Julia kan klappa på något utav utflyktsmålen.
Spännande!!!
SoLong!
Kramar Maja

Ps, japp, midsommarklänningen i madicken modell med tillhörande hatt till Julia blev klar och "loggad" igår kväll. Sötaste söt kommer hon att vara med vita tights och sandaler till. Denna fantastiska tjej, VÅR fina duktiga flicka som glatt visar hur många år hon fyller om en månad. TVÅ fingrar hålls upp i luften.

tisdag 22 juni 2010

Det var inte bättre förr...





Uppfarten framför entren, intill det ruckliga garaget.
Inte topp-topp men bättre än innan och ser iallfall trevligare ut för ankommande gäster OCH oss.
Blomlådor under byggnad att ställas längs långsidan istället för den lilla utegruppen.
Man tager ju vad man för stunden haver...
Kram Mamma, nu med mastodont arm-muskler :-D

Morgonflickan





Kram Mamma.

måndag 21 juni 2010

Måndag

Vädret vi saknade i helgen kom med besked IDAG.
Vilken värme! Vilken sol!
Helt livsfarlig!

GRATTIS MORMOR!!!!

Efter morgonbestyr, hoppa i sängen, rulla runt, slå kullerbyttor, bädda sängar, städa köket, duscha och ta på oss så tog vi den DAGLIGA (det du pappa J!) promenaden på 30 minuter och vipps så sover Julia.

Det är då jag passar på att göra saker som är svåra med vaken Julia.
Idag tänkte jag nämligen få fason på den lilla yttepyttebiten vid garaget, där vi provisoriskt rensade ogräs och tistlar förra sommaren, la markduk och så har det sett ut som hejkon-bejkon i väntan på att garaget ska rivas och hela uppfarten blir stenbelagd...
Men ack ve det där snabla altanraset kom emellan och eftersom jag inte har ro i kroppen att se förödelsen som ändå existerar BAKOM garaget så kan man gör vad man kan....


Före...


Bära sten.
Dra bort läskig sunkig markduk FULL av maskar.
Gräva upp ALLT ogräs med rötterna.
Döda STORA skalbaggar av obestämd art.
Plocka plocka blad och tistlar.
Pratstund med mysig granne Kristin.
Beskådad av lat katt.



Kånka skräp och kratta ut, jämt och platt, rugga upp jorden, Ahhhh så fint!
Tänka tänka...
På med äcklig rystad markduk igen.
Skyffla grus från garagets baksida till andra sidan, via transport i skottkärran.
VET ni hur TUNGT lite grus är??
Jag har sparvarmar men ett j-la anamma så det gick. (dock fick Jonas hjälpa mig att skyffla upp mer i skottkärran nu ikväll...)
Imorgon, när Julia sover, väntar den slutliga förvandlingen.
Jord-plätten (jag tror att förra ägarna hade tänkt sig ett land där, DÄR av alla ställen...knasigt) kommer imorgon att bli klar, grusad och fin och få en fin kruka på plats kanske....


Massa skräp blev det...


Efter rensning och "fix"....nu saknas bara grus och pynt :-D




Eftermiddagen flödade i sol och då fick Julia hoppa i baljan efter lite kolakaks-bak...två timmars badning. Fröken var skrynklig som en gammal dam om fötterna.
Men ack så söt när hon sprang mellan baljan och alla krukorna,näck med sin lilla bebisrumpa och vattnade allt hon kunde, inte undra på att vi fick fylla på vattnet några gånger...Söta unge!



Kramar, Lerums Rappne.