söndag 26 juni 2016

BÄSTA KOMPIS SLEEP-OVER



I måndags kom barnen äntligen hem, men Julia och Tilde tillbringade hela dagen, och hela veckan på golfsommarläger, och Alice hon ville ju inte bara dras med mig och Fredrik så bästa kompisen Goa O lånade vi i två nätter.
Första sova över kompisen för Alice del, en övernattning som tom resulterade i att hon slutade helt med nappen på bara en kväll.
Fina dagar hade vi.
Enligt Alice dom bästa någonsin.
Lill skrutt.
Kram
Maja 

PS....snart kommer jag återigen kunna publicera alla våra fantastiska foton tagna med systemkameran, de är många och dom är underbara, men en liten stund till blir det mobilfoton...

NÄR VI GJORDE DANMARK ÖVER DAGEN


Det absolut bästa med våra varannan veckor och vuxentid är ju att vi rätt som det ät utan någon vidare planering faktiskt kan, när vi känner att vi vill och behöver, bara kan ta ett snabbt beslut, boka en biljett och efter några timmar vara iväg...




Så det var det som skedde förra helgen.
Heppz så fick frun i huset en tanke om att det kan ju vara trevligt att bara åka lite utomlands och sitta på soldäck några timmar så hon bokade biljett, invigde mannen i planen och vipps stod vi där på den lugna gågatan i Fredrikshamn och strålade ikapp med solen.


Hittade till Farmors Cafe och satt i lummig berså och drack cappuccino, letade Brunello viner och fann kristallglasen från riedel en smula mindre kostsamma än när vi köpt våra på NK.
Så vi gjorde Danmark, över dagen, och kom hem möra, och trötta när midnatt slog, men haft en härlig tillsammans dag med slingrande fingrar och famn, skratt och dialoger, allt det där som är så mycket vi.

Kärlek
Maja 


tisdag 7 juni 2016

TILLSAMMANSTID I DAGARNA TRE




Barnfri helg och vädersappen, som man faktiskt kan lita på, förutspådde högsommarvärme så vad gör man väl då för att maxa tillsammanstiden på bästa sätt, något som känns lite som vårt signum.
Njuta leva älska. Varje dag.

Så, i fredags checkade vi in på Stenungsbaden Yatch Club för spa och middag, afternoon Tea och nattklubbsdrinkar.
Vi kund verkligen inte fått en bättre fredag kan jag skriva under på.
Fantastisk terrass där vi hängde hela dagen i sköna loungestolar ala Hampton, sippade rosé och testade poolen (båda) och havet (kärleken, undertecknad är badkruka big time)

Efter afternoon Tea och ännu mera terassnjutning tills kvällen blev ljum var det dax att klä om till middagen, ännu ett fantastisk siden fodral från favoriten Karen Millen drogs på och mannen i kostym, herregud jag dör snyggdöden varje gång.
Min man, min fantastiskt attraktiva man!
Nåväl, jag dog inte helt och fullt utan hade sinnesnärvaro nog, att som alltid komma ett uns försent till middagsbokningen kl 21 men just denna gång gav det oss tom ett bättre bord som resultat pga den underbara hovmästarinnan.
Underbar middag och vin.
Underbar....sa jag underbar? :)
Och som vanan bjuder var vi sist från bordet, jag förstår inte vart alla timmar bara flyger i mannens sällskap. 


Och nattklubb, det var ju evigheter sedan, men jisses så roligt jag har man honom.
Återupplivade cosmopolitan minnen medan han som den Bond han såg ut som sippade på några det martini....man får ju ta seden som den är liksom.


Sen kommer ju alltid morgonen efter, den man inte vill ha, speciellt inte när man fått otroligt sköna sängar men ändå längtar upp till hotellets frukost.
(Jodå, vi har fått ringa ner till frukostmatsalen engång och bett dom att hålla frukosten då vi försov oss...har man semester så har man)

Utcheckning och högsommarvärme utanför gjorde att resa-hem-längtan uteblev och aldrig infann sig.
Det var trevligare att köra vidare till Tjörn och Skärhamn, hitta ensamma klippor med bara farleden och vidsträckt hav som utsikt, bara kärleken och jag.
Ligga där till solen blir sval och kvällen tämligen sen, ta middag i hamnen och planera sista dagen på helgen, maxa tillsammanstiden på det sätt vi älskar.
Ensamma klippor längs kusten, han, jag, picknick, klippor, saltstänkta hällar.
En helt fantastisk helg!
Han och jag.
Alltid.
Kärlek
Maja 


onsdag 1 juni 2016

MIN FINASTE MORSDAG


Den finaste Morsdag fick jag i söndags.
Efter ett långt smussel i köket med viskande röster och tassande tår.
Där jag i halvslummer med ett sockervaddsluddigt hjärta hörde det hemliga som pågick.


Den där evighetslånga längtan och lyckan över att förstå att i år ska jag faktiskt bli firad.
Tacksamheten som täcker hjärtat och gör ögonen dimmiga av lyckotårar.

Känna tyngden av tre kärleksfulla morgonpigga barn som under stor försiktighet och minst lika mycket tissel och tassel, smugit upp bakom mig bland kuddar och täcke i en salig blandning.


En frukostbricka för mig, av de som håller av mig, lika mycket som jag håller av dom. Min fina familj.

En skumman cappuccino med sockerströsslat hjärta, choklad jordgubbar och nyplockad syren.
Utanför fönstret böljar den stora vackra svenska flaggan dagen min till ära och jag fylldes av enrördhet som är svår att beskriva.
Allt detta för mig.
För mig.
Av de jag älskar.


Och min gåva från mannen, som låg i det där tunga stora paketet inslaget i de karaktäristiska vita pappret med svarta snören. NK leverera alltid med bravur.
Ett längtat armband i rosé från CK, ett jag i förbifarten visat kärleken en gång, och nu sitter det dagligen runt min handled, som finaste minne från Min dag.
Alla fina mammors dag.
I barnens paket låg egenhändigt gjorda nyckelringar (Tilde) en fin pärlplatta (Alice) och ett stort papirmache hjärta och hemmasydd kudde med hjärta. (Julia)
Oändligt tacksam för allt.
Det absolut finaste gåvan var ändå, trots de fina sakerna, att dom ville fira mig, att det var viktigt för dom.


Vi njöt av dagen, av cykling och trädgårdskoja, av fika och picknick och middag ute, till familjens glädje bakade jag deras absoluta favorit tårta.

En fantastisk dag fick jag.
Älskar er.
Alltid.
Mamma Maja