torsdag 25 november 2010

Senaste Nytt: Skorstenen del III

Gårdagen blev, förutom att grannen kom in på fika och fick leka med Julia medan muraren var här och gjorde check på vad som ska göras, dvs slamma två stycken "pipor" till våra två kaminer fast med en skorsten.
Vi tog även buss och tåg till Allum där vi shoppade vantar och andra nödvändiga saker men mest åkte vi karusell, det var egentligen dagens mission.

Nåväl...
Till slut fick vi ju tag på den muraren som Mattias, fd ägaren sagt sig ha pratat med, denna Harald, en väldigt trevlig "äldre" herre med glatt humor kom hit för en snabb koll så han visste vad som väntade, han fick dessutom läsa våra två besiktningsprotokoll och tyckte det hela lät som en förskräcklig bedrägerihistoria.
Vilket det är.
Även denna Harald försökte nå Mattias när han var här, utan framgång, pga att Harald aldrig hade hört talas om någon Mattias som skulle ha bokat ett jobb hos honom på vår adress. Även det var bluff alltså.
Och, eftersom lagen är så att den som beställer = betalar så vill inte vi vara dom som gör beställningen, då åker vi på notan på ca 25.000 kr, något vi defenitivt inte på inga vägar, har råd med, eller lust med.
Då vi inte har några som helst garantier att sedan få dessa utav Mattias.

Då inte heller jag får kontakt med Mattias igen, ringer jag Jonas som ska testa igen, men när vi står och väntar på tåget så ringer denna Harald mig igen och säger att han nu fått tag på Mattias, han har då varit hemma hela tiden, trots att han sagt till Jonas att han varit långt bort på jobb och därför inte kunnat återkomma på alla dessa dagar, hm.....Yeah right!
Mattias har då gjort en beställning och nu ska vi bara titta ut en tid som denna Harald kan komma hit och börja slamma.
Men, och håll i er, när Julia och jag är i Allum så ringer Jonas, då har Mattias på eget bevåg ringt Jonas.
HAN har ringt!
Och bekräftade att beställningen är gjord, och att när jobbet är klart ska denna Harald åka upp personligen till Mattias och hämta pengarna det kostat.
För vår del kvittar det hur han betalar, svart , vitt eller supergrått, det viktiga för oss är att vi får ALLA papper och dokument.
Plus att Mattias även skall bekosta den efterbesiktning utav det utförda arbetet, som då Alingsås sotaren får komma och göra igen.
Nåväl, vi ropar inte hej förens allt är klart, vi har varit med om detta så länge nu känns det som att vi inte har någon som helst tillit till att det som sägs verkligen är sant förens vi står där och fjuttar på årets första vedträd i kaminen utan att det finns risk för att huset sla brinna ned.

/Maja

Inga kommentarer: