tisdag 2 september 2008

City-chic och amningsvänligt i storstan...

Hösten närmar sig med stormande steg, bokstavligt talat. Man kan sitta inne och kura på kvällarna med lilla Julia och Jonas, mysa med brinnande ljus och stora thekoppar.
Men, som mamma finns även en annan aspekt nu när vi ska klä på oss lite mera om kroppen och brösten för att inte mjölkstockningen ska smälla till som en nyårskaramell i april.

Hur kombinerar jag parametrarna Mitt-forna-fortfarande-existerande-jag-modechic men rollen som Mamma-tillika-Arla-mejeri-i-alla-lägen? Går det?

Jag vill undvika till viss mån att ikläda mig amningsplagg om jag inte måste, i många fall går det att ordna, om Lilla Sessan fått en gnutta mat innan utgången, då kan jag klä mig i krångliga plagg utan tänkbara öppningar för dom smä valparna och ett hungrande barn vid barmen. Men...det kan ju vara så att något helt plötsligt händer och barmen ska förvandlas från kvinnlig yppighet till mejericentral, då är det ganska så praktikst om man på lokal slipper att kränga av sig den knälånga klänningen och sitta där i strumpbyxe lästen och vissla som om det inte alls bekommer mig....eller alla andra.

Jag vill också vara citychic, jag längtar efter att stoppa ned fötterna i mina stövlar och bara dra på mig en klänning och knalla iväg med Julia i vagnen, utan att behöva planera för eventuella tankningstopp på vägen och därmed inse att mitt modeval för dagen var helt annat än det rätta.

Jag återkommer när jag uppfinner en lösning.

Ciao!

Inga kommentarer: