fredag 7 oktober 2011

Playdate


Strax före lunch slirade mamma Jenny in på gården och och med sig hade hon Edwin och Wilmer för här skulle det bjudas på köttbulle lunch med fullkornspasta och råa morötter.


Alla barnen fick iallafall i sig lite, en del mer , en del mindre men det räckte iallafall för att täcka dagens behov av energi till att leka.


Efter lite lek, dom gjorde hinderbanan, lekte med kikarna Julia fått av mormor och Dennis, gick runt och lyste med ficklampan, Edwin gjorde fika som han kom bärande påen bricka och bjöd oss på i köket, Wilmer var verkligen sugen på att pussla och spela spel för allt åkte ut från hyllan i köket, Alice låg mest och dregglade på någon leksak och Julia gick runt med sitt pirat-öga och var lite överallt och försökte väl hålla koll på sina saker :-)

Eftersom himlen öppnade sig så snart vi tänkte tanken att Nu går vi ut så stannade vi inne och fika istället, lika bra så man har ork att leka tänkte jag och dukade fram festis och den kladdiga kakan vi bakade igår.
Edwin, som hade lite hål i magen sedan lunchen åt nog tre bitar :-)
Topp betyg alltså, Julia låg i lä med en stor bit och Wilmer tog en liten tugga men sen dök han upp där vid bordet efter en stund och åt upp Julias kvarlämnade lilla bit, hihi.


Mitt i all lek, fika och potterier så strålade solen..?!?
Ja, jag vet, man fattar ingenting av vädret nu för tiden men på med kläderna på tre barn, med tre viljor, och som ömsom ser något roligare än att ta på sig, ömsom tar på sig för att sedan ta av sig och ja, ni vet...


Några svettiga minutrar senare var vi ute, Yeay!
Sandlådelek och så hittade vi Julias knallrosa bobbycar där ute så den drogs fram...


Påklädd mamma...
Min standardmundering utomhus just nu känns det som.
Regnkläder från Four-D och Viking Gummistövlar.


Rutschkanan drog vi dit, hittade en någorlunda platt yta, som inte såg ut som en sjö...


- Titt uuut!


Ni ser ju pölarna...Det har regnat så mycket att det inte hinner sjunka undan på baksidan, jisses, det är rena rama insjön.
Och kolla bilden.
Edwin åker som en tok, ser ni vad Julia och Wilmer gör..
Just det, plaskar i någon av alla djupa pölar.


Fristils-åkning: 7 poäng.


Julia som lärt sig att vänta på sin tur och vänta tills banan är fri.


Edwin och Julia ville gunga bräda men Julia är något hekto tyngre så det gick inte utan hjälp....
Sen ville Wilmer testa samma sak och då gick det då rakt inte.
Bättre hemma gym och lår-träning får man ju leta efter när man står där och ska väga fram och tillbaka.Sen ville alla barnen hoppa studsmatta och det är ju faschinerande hur många barn man kan klämma in i den där...


Stackars Wilmer var ju dock den mest utsatta men kom på en egen lösning som gjorde att han stod stadigare när dom andra hoppade som tokar.


En glad skrot på altantrappan...
Där vi satt och njöt av solen och glada, men trötta barn.
Som sen vid fyra tiden ville gå in så då tog Jenny barnen och åkte hem....efter en liten glas-kras-olycka i hallen = ett paraplyställ mindre = dammsamlingsplats mindre = åh så luftig hallen blev!
:-)

En härlig dag med fin vän och hennes barn.
Och alla fick kramar, även om Edwin tyckte att Julia nog ville kramas lite väl hårt...och länge.

Med facit i hand kan meddelas att fröken slockande som en sten efter middagen och saga.
Frisk luft ger trötta barn, på ett bra sätt.

kram Maja

Inga kommentarer: