torsdag 20 oktober 2011

Skepp O'hoj


Det regnade verkligen från alla håll igår och Julias stundtals skrällande hosta satte käppar i hjulet att ens sätta nosen utanför dörren så vad gör man.

Man vänder köksbordet upp och ner och letar fram väldigt många stora täcken och hissar flagg i köket.
Alltså, man bygger ett "skepp", gör Julia till pirat och sätter upp hennes Julia flagga i baken på "båten"


-Skepp o'hoj ajja jandkjabboj!

Eftersom vi byggde skeppet (jag vet att det inte ser ut som ett skepp men i Julias värld var det ett skepp) före lunch så fick vi inta våran lunch inne i hennes rum vid fika bordet, gick bra det med, mellanmål och fika tog vi sen i skeppet där vi också pusslade och läste en väldig massa böcker ihopkrupna på alla kuddar vi burit dit.


Alice var nöjd och glad utanför skeppet hon och tittade storögd på vadvi gjorde.


På kvällen kom ju Sune för genomgång av den ceremonin vi varit med och skapat så vi slog oss ner i "matrummet" och Julia proppsade verkligen på att vi skulle ha hallongrottor.
- Ja jijjaj hajjongjottoj, häj Sune, smaka!

Innan kvällen blev kväll för största fröken i huset rullades 148 st "falska cevapper" av 6 kg nöt, mina fingrar doftar fortfarande svagt av vitlök, basilika och soya.

Torsdag idag och det regnar faktikst inte och Julias hosta är varken bättre eller sämre, natten har varit ganska oki med båda barnen så idag ska vi våga oss ut, påpälsade så vi inte blir krassa till lördag.

Ut och fånga dagen och har ni trist, bygg ett skepp :-)

Kram Maja

Inga kommentarer: