fredag 30 december 2016

VÅRA FYRA DAGAR I VISBYSå packade vi väskorna på julaftonskväll och checkade in på Landvetter Airport på juldagen för flyget mot Visby där vi skulle ha TillsammansTid i fyra dagar.

Visby om vintern är inte somVisby på sommaren utan har ett lugn och ro som ligger vilande över staden, nästan så man dygnet runt går där och är en smula sömnig för man hamnar i en lunk av godo.
Resan och dagarna här på Hotell Visby var vår julklapp till oss själva detta år.

Det var kallt och vindigt och saknaden av snön fanns, det blir alltid mer magiskt i en medeltidsby med en massa vitt virvlande, tycker ni inte?Stormen Urd fick fäste och drog in över ön vilket satte igång det maniska över att ständigt hålla koll på väder-appen för mannen som absolut inte ville flyga hem i stormen.
Kärlek fanns det på Gotland...Våra fyra dagar spenderades som vi önskat...Det är fint det där att finna ro i att vara tillsammans utan en massa andra saker som måste hända. 
Jag finner enorm ro i att vi bara är vi.
Att vi har en dialog, upptäcker platser och saker, att det där skrattet ligger och pyr i kroppen hela tiden och bubblar ut.
Att på eftermiddagen efter promenad och ha haft näsorna tryckta mot butiksfönster, sätta sig vid den fejkade brasan i Hotellets bar-lounge och få en varm cappucino i kroppen, men kind mot axel och hand i hans.Att göra sig redo och fin inför kvällens sena middagar.
Välja klänning, ordna med håret, sticka ned fötterna i strass-pumpsen för att sedan hand i hand gå mot kvällens valda och bokade bord.

Hur stolt jag är av att bara vara intill honom.
Stolt över att vi är vi och att grunden är stark.

Veta och känna att han älskar, älskar allt det där han stundtals får spader på, mitt impulsiva, mitt dåliga skoval för att klättra i berg, mitt alldeles för mjuka hjärta och den där rördheten jag hela tiden har i kroppen som bygger på hur oändligt tacksam jag är över Livet, över Livet tillsammans med honom. 

Det var fina dagar där på Gotland. Nu är det upplevt. Nu väntar nya äventyr.
Nya platser, nya städer.
Ställen vi aldrig besökt, för att upptäcka tillsammans och på nytt.

Fyra dagar med goda viner, goda maträtter, närhet och ömhet, stormen Urd och saffranspannkaka.
Och hur man blir kär i en otroligt lång adventsljusstake och får ångest över att den kanske inte går som handbagage på flyget. Och hur väskan man checkat in har ett stort krater-hål när man får ut den på bagagebandet..
Visby.
Julsemester.
Han och jag.
Ska vi bli gamla ihop hjärtat.

Fotona får berätta hur dagarna var...

Kärlek

Maja


Inga kommentarer: