Åh, det är ju något fantastiskt magisk med denna gula gula bulledeg.
Och igår efter alla pulkaåkning och bras-värmning ställde vi till med lussebullebak.
Jag gjorde vanlig vete-kanel-bulledeg, det gör jag alltid.
Men istället för kardemumma eller kanel i degen (såklart) så toh jag 1,5 pkt saffran och hälften grädde, hälften mjölk och ökade smöret till 200 gram.
Är det jul så är det!
Vi stod där som tre bagarmästare och knådade och rullade och ur högtalarna spelade julsånger som mest Julia nynnande med i och Alice mest diggade med i.
(Adventsljusstaken för året blev långa ljus., mossa och Ikea muggar)
Åh så fina hon gjorde dom....
Rullade långa korvar och så snurra åt varsitt håll...
Till slut tröttnade hon dock på det och tyckte att vi gör som Abbe
(Madicken) och gör kringel-former.
Så vi har några hederliga och några kringelformer.
Alice knådade, smakade och tröttnade...
Och sysselsatte sig lite väl brutalt med tomtelisorna sedan
Som skulle dansa en roliger dans bland mjöl och deg
Det lämnades små spår efter storbagarn...
Och belöningen kom när mörkret kom.
Varm oboy grädde och nygräddad lussekuse..
När saffransdoften ändå hägrade i köket så passade jag på att baka lite saffransbicotti.
Dom går likosm åt som smör här hemma till kvällstet framför teven.
Som vanligt, en härlig dag med tjejerna!
/Maja
Maja