torsdag 14 augusti 2008

Storm utan för och gigantisk kärlek här inne..

Torsdag..
Imorgon är det 22 dagar sedan Julia kom till oss.
Och dagarna sedan dess har passerat i racerfart och vi har haft besök nästan varje dag.
Vänninorna, Gustaf och bror , jonas kollega Johanna, hennes Johan och deras lilla Olivia, farfar kent och hans Gunilla, farmor Birgitta, Mormor Elisabeth, Morfar Dennis och Morfar Zlatko, Morbror markus och hans Lotta, Morbror Martin, igår kom även Daniel, Liselotte, Johan och Gustaf igen..
Vi har fått kort, en massa massa fina presenter (på tok för många), framtida "trygghet" till Julia (på tok för mycket era galningar!) en massa paket på posten med fina nallar, kläder och annat.
Vi är så otroligt tacksamma att i den här stressade tiden så tar sig ändå vänner och familj sin tid och kommer hit, och tar sig tid att skicka oss en massa presenter.
Tusen tack alla!
Torsdag ja...Igår var vi på BCV för andra gången och Julia har växt både på tvärsen och längden, ökat till 53 cm och upp till 4225 gra, så mjölken fungerar ju uppenbarligen.
vad som fungerar minde är nu hennes tarmar och mage och stackaren har i mån och ts haft sådant hiskeligt magknip att vi trodde det var kolik, men hon var tröstbar efter rapar och fisar och prutt...Barnmorskan bad oss köpa Semper magdroppar vilket vi gjorde och igår var det inget magknip alls, fick lite andra knep också och det verkar ju fungera.
Kan tydligen bli så när hon växer och tarmarna inte hänger med, och deras tillväxtperiod som det så fint heter drabbar dom i vecka 1,3 och 12.
Igår var hon hur go som helst, som vanligt.
Vi gick på stan efteråt och shoppade, en tröjja till henne och saker på Panduro.
Vi åkte spårvagn för första gången och det gick bra, hade turen att få en handikappanpassad som är lägre på mitten, för hur goa Göteborgare än är så är deras största meriter inte att vara hjälpsamma på spårvagnen med vagnar eller rullstolar.
Upptäckte dock ett annat I-lands problem på stan. I vissa butiker är rulltrappan så himla snabb att det är lögn att få upp barnvagnen, dessutom har snillet som desigande och bestämde avdelningarna i varje affär lagt barn avdelningen på ovanvåningen eller nedervåningen, kontentan blir att rulltrappan måste du ta oavsett vad.
Så, efter att ha utmanat en rulltrappa tog jag det säkra före det osäkra och frågade efter hisses så nu vet vi var dom är i vissa butiker.
De är inte ens anpassat i butiker där det finns trappor, det kvittar om det bara är tre trappsteg, och det finns integrerad "ramp" för vagn och rullstol ingjten i trappen, dom fungerar inte..inte om du har en modern vagn med tre hjul, eller som v, en med fyra men där framhjulen är mindre och svängbara ( Teutonia Mistral S) då är rampen för bred nämligen. Kaaaaaan det vara så att det är en man utan någon som helst anknytning till barn och familj som ritat dessa? Skulle nog kunna tro det, och har han familj förstår vi ju på engng vem det är av makarna som ständigt skjutsar runt på vagnen, inte är det mannen iallafall!
Julia sover som en ängel, och jag ska fixa vidare, om en stund ska vi åka till lerum och Veras salong för klipp av mitt sommarrisiga och gravid-risiga hår..Med en liten här hemma är man glad dom gånger man kan duscha i två minuter och att hinna tvätta håret könns som lyx så jag ska njuta idag när vera ska skrubba runt i huvudet på mig..
Hasta La Vista!

Inga kommentarer: