måndag 1 mars 2010

Helgen gick i en rasande fart...

Måndag och idag fyller pappa J år! (återkommer om det...)
Helgen var ju späckad med en massa olika hus-fixar-aktiviteter.
Efter många turer hit och dit kom det ä n t l i g e n en man från Västerlanda och köpte våran fula gamla otillräckliga pelletskamin. Jösses vad stor mellan hallen på bottenplan blev nu då, och tvättstugan känns gigantisk (den var ju det redan innan) när även kaminröret upp mot skorstenen försvann i samma veva, Hallelulja!
Han fick den för ynkliga 5500 kr mot att han även hjälpte oss att bära upp våran "nya" bäddsoffa till gästrummet :-)
Så nu är även detta rummet klart (förutom att soffan s j ä l v k l a r t skall kläs om då men det är ju en petitess i sammanhanget.


- Hur ska vi få ut den...???


Tja på något sätt löstes det för nu är den hemma hos den där farbrorn i reflexjacka.

Julia visade i helgen att hon klarar av TVÅ av sina pussel på egen hand, det ena som hon fått av farfar och Gunilla klarade hon igår på 30 sekunder!!
Det andra med flera bitar och fler djur som hon fått av mamma Gittan, Tindra och Martin tar lite längre tid men hon KAN alla djuren, jag är mäkta imponerad VARJE dag över alla nya färdigheter som visas.


Lite fika mellan varven måste man få....Julia fick smaka min kaka.


- Mycket godare än bananen jag fick mamma!

Trappräcket är på plats!! Och grinden. Det gamla rasket revs i lördags, pappa J hade ju byggt ihop det nya nere i hobbyrummet så det skulle b a r a sättas på plats och monteras. Det gällde att ha koll på den lilla marodören, de är trots allt några meters fallhöjd ned till klinkersgolvet i hallen!

Det nya är så fint! Så mycket modernare, renare linjer, snyggare, tar visuellt mindre plats, det bästa är att grinden vi ritade gör det hela enhetligt.
Det som nu är kvar, S U C K - S T Ö N - U R K, är att Moi ska måla hela klappet.
Så, igår for vi och köpte obruten vit golvfärg och båtlack. Enligt ett omkring googlande på nätet verkar det vara den bästa kombinationen för slitage, eller att det ska klara flera års slitage och inte gulna. Hoppas på att det är rätt recept.
Nu ska jag bara hitta en lucka när jag ska hinna måla det, vilket får bli kvällstid.
Lägger in en massa bilder här nu på räcke och grind, före och efter.
Trist för vissa men minnen för oss.
Som ni vet så har ju pappa J skrivit ut H E L A denna blogg i pappersformat, sedan starten och till slutet av 2009, sitter fint i pärmar, som en framtida dagboksläsning för Julia, det var ju det som var tanken från start.


Julia fick sitta stundtals i sin matstol och beskåda då vi inte hade ngt räcke, hjälpsam var hon och höll tumstocken åt pappa J.


Med älskade Pricken och nappen så stod hon ut med att sitta där en stund. Fast helst hade hon velat hjälpa till på golvet, såklart.


Pappa J måttar och monterar stolpen som går ned i bärlagret, varför vi nu har ett stort hål i taket nere i tvättstuge hallen...men det är petitesser just nu...


Fina nya räcket och grins på plats, spacklat men det ska ju slipas, målas, slipas, målas, lackas...U R K!


Grinden.


Ett litet mindre krux återstår att lösa, hur i hela friden skall höjdrädda jag, bära mig åt för att måla den sidan av räcket ut mot trappen...det är svindlande långt ned till golvet...


Det är så fint så fint, tänk sen bara när golven är slipade och svagt vita. *drömmer*Kram Mamma Maja

2 kommentarer:

Malin sa...

Fint det blev med räcket och grinden. Ni är superduktiga! Kramar!

Jennypenny sa...

Det nya räcket ser superfint ut! Vad duktiga ni är!
Vad hette mannen från Västerlanda... i en sån liten håla känner man ju dom flesta...
=)
Kramar!