onsdag 24 mars 2010

Nya altanen


Det är inte ritat med räcke, men det ska vara det, såklart.

Huset är ju inte inritat men själva altangolvet kommer se ut precis som det gör i dagsläget.


Jonas har skissat på nya altanen, och bristfälliga foton då jag tog direkt från utskrivet papper, men håll tlll godo. Ska be Jonas ge mig datorbilderna...

Först hade vi en annan lösning med trappen som en stor koloss framför hela altanen, men jag ville ha en mer användbar yta så min kära älskling skissade nytt efter att jag visat lite bilder. Heja Google!
Så nu blir den totala ytan inkl avsatserna runt om och som även går ned till marknivå, ca 75 kvm.
Vår befintliga är ca 55 kvm.
Eftersom vi ändå måste riva hela skruttet och bygga från start och gjuta nya plintar mm så finns ingen idé att dumsnåla så vi bygger den som vi verkligen vill ha den.
Prio ett är dock att få klart själva altanplattan/golvet så v kan rulla ut vagnen i vårsolen, ta en fika, njuta sol och grilla.
Prio två är att få till trapporna, belysning och annat lull-lull.
Det är skruttet att vi var tvugna att ödsla tid, energi och pengar på altanen detta året för nu får den tänkta carporten och delar av trädgården ligga i dvala tills nästa vår, men, en altan är en nödvändighet i huset, så vi får bita i det halvsura äpplet och göra den bästa paj vi bara kan.

I helgen kommer ju farfar och Gunilla och då river han och pappa J den befintliga,i veckan mäter Jonas upp för nya plintar och allt annat man ska räkna ut och till påskhelgen verkar det som vi får lite härlig gullig bygghjälp så den kan påbörjas.

Kram Maja

Inga kommentarer: