onsdag 12 februari 2014

SUPERGOSOm vi ska låta Alice berätta någonting om vad vi gjorde igår så skulle hon bara säga
-De va suuupe goss.

Vi spenderade hela dagen hemma hos Alice dagiskompis Emma där även hennes sportlovs-lediga storasyster Natalie fanns.
Och det som bara skulle bli några timmars lek och fika blev både lunch och ännu en kaffekopp för mammorna och sagoläsning och Julia som till stora lyckan fick vara med Natalie och hennes kompis Thea.

Ni minns ju själva när man fick vara med tjejer som var något år äldre.
Hur bra det kändes i kroppen.
Hur man växte och blev en smula längre både i kroppen och i tanken.
Och när Natalie flätade Julias hår och berättade att Julia målade så mycket finare än hon själv gjorde ja då tror jag att det bara sa poff i kroppen av all den där lyckan.Natalie måste ju vara jordens finaste lilla storasyster.
Hon bar omkring på Alice, lekte, myste, kramades och pussades och Alice, hon bara njöt och lät allt det där omhulda henne tillfullo.

-Suppe-Goss mamma, Na-na ä suppe-goss.

Ja, hon tyckte Natalie var supergos.

En måndag som bara flög i väg och blev så där härlig med vuxenprat och barnaprat och så allt det där goset och just ja, Hamstern som dom fick mata och gärna, gärna kunde få ta med sig hem också.
Och Alice som lovade att om vi gjorde det så skulle hon mata den lite lite varje dag och så visade hon med fingrarna så där pytte-pytte lite mellan pekfingrarna hur mycket mat han skulle få det lilla livet.
Men nej, Hamstern stanna kvar där i sin gröna bur.

Och goset, allt det där goset och lyckliga som båda tjejerna omringades utav, det följde däremot med oss hem hela vägen.

- Mamma, vi kan väl åka och leka med Natalie v-a-r-j-e dag?

Kram

Inga kommentarer: