onsdag 19 maj 2010

En dag i bilder

Vilken dag!
Vojne vilken dag!
Så mycket vi fått gjort och så rödnosiga vi blivit.Det började med, efter frukost och morgonmys att vi tog fram det DUPLO hon fått av farfar och Gunilla förra året. Vi har bara haft vissa klossar framme och byggt med ihop men nu känns det som att hela cirkusen var mogen för en cirkusprinsessa.Vi plockade fram alla gubbar och små roliga mojänger, gungan där apan kunde hänga var roliast, och kanonen som hon kunde behärska själv.
Det blev mycket cirkus här i pjamas-stassen.Den här bilden tog JUlia själv, med lite hjälp på knappen...
Får hon tag på kameran säger hon ALLTID med stort leende:
-Heeeeeeeen-Heeeeeeejjjjjjjjjj.
Undrar vem hon fått det av, hmmm....

Sen var det påklädning och lite pannkakslunch, två stora slank ned innan lunchvilan.
Hon sover alltid kl 12 (9 fall av tio) och ca 1,5 timma.Åh, där satt jag, medan Julia sov, med en tidning om chefsskap, kaffe och mina otroligt bleka, torra och icke rakade ben och omanikerade fötter men Ohoj så härligt det var...
Men...Först spraymålade jag denna stora gamla zinktunna kolsvart, för att ha på altanen för Julias utomhus-leksaker, jag sprayade ett fult brödfat, jag plockade ihop och stuvade bilen full med papper, plast, tidningar som vi sedan på em skulle köra till återvinningen, jag sydde klart den tredje tvättsäcken och gjorde i ordning den i tvättstugan, slängde en död blomma som stod på altanen, förberedde em-mellis, tog fram saker så vi under em kunde rensa lite ogräs, men sen, sen satte jag mig med den där koppen, i en halvtimma innan Julia vaknade :-)När Fröken vakande var det SOLKRÄM i tjocka lager på och heltäckande som gällde.Hon får fortfarande hostmedicin och solen bara stekte.Har ni sett en snyggare trädgårdsmästare??!!

Medan jag låg på alla fyra i det sticksiga gräset och drog ogräs runt grunden (äckligt, det finns en MASSA spindlar och äckelheter under det där ogrsäet)
Så krattade Julia lite gräs, lite sandlåda, lite varstans..
Vi såg en nyckelpiga jag fångade och sen på kvällen även en röd liten lerig groda vi fångade och tittade på.Ella var självfallet med ute, även hon i solkräm kan jag lova, om ni tycker att hennes faschionabla åk ser lustigt ut kan meddelas att det är en dock-bilstol, vi fått av grannen, som vi ställt i hennes gåvagn...
För Julia duger det aldeles utmärkt just nu som dockvagn men jag tror vi ska önska oss en riktig i kalas-present. VI ska bara titta ut vilken vi ska önska oss.
Utbudet stort, men kräsenheten större.
Ska vara en robust, ingen som faller ihop vid minsta blås eller stenbumling.Sandlådan lekte vi i, otaliga sandkakor byggdes och raserades, ngt pappa J sen på kvällen också fick erfara.Vi har inte många fläckar med skugga på tomten så tack och lov för stort parasoll när vi ska ha mellis, som blev ännu en pannkaka.
Julias favoriter: Blodpudding, Pannkakor och leverpastej,och OST :-)

En härlig dag som avslutades med körning till återvinningen, hämta pappa J på tåget, åka hem för duplo lek och sandlådelek och mera ogräs-ryckning och så när Julia somnat på fem minuter så avnjöts middagen utomhus vid halv åtta och solen värmde.
Kan man ha det bättre??

Kram Maja

1 kommentar:

Malin sa...

Vilken toppendag! Härligt med sol och värme, nu har den kommit hit också. Kram Malin