måndag 17 maj 2010

En långhelg.

Långhelgen över, och här har det som vanligt hänt massor.
Julia är fortfarande dålig, hon hostar så det rosslar och dånar så idag fick vi tid hos doktorn som lyssnade på luftvägarna somverkar ha klarat sig, det har inte gått så långt ned ännu, fick ny medicin, Mollipect,mot både hosta och slem och kan sluta med Bisolvon. Nu ska vi bara hålla koll ordentligt så inte allmäntillståndet, hennes pigga gladda Jag, ändras, eller att snoret blir grönt igen, då måste vi åka in, det kan vara lunginflammation då...


I torsdags kom Anna och Paula förbi ännu engång och denna gång hade dom med sig en rosa badbalja till dockorna och en babysitter man även kan ha i bilen, åt dockorna.
Gissa vem som GENAST skulle bada...
Till slut var det så mycket vatten överallt att jag råkade säga:
- Det är nästan bättre att du badar med dockan också..
Det tog inte många millisekunder fören kläderna var av...


- Hm undrar om jag ryms i den där....


- Men först av med blöjan och slänga.


- Jodå, det ska nog gå...
Kan ju meddela att ja, hon satte sig, och ja, hon fastnade lite lätt, så vi plockade ned hennes egen balja såklart, sen satt dom där intill varann, Ella och hon i varsin balja, lyckliga Julia!På fredagskvällen fick vi besök av Paula och Björn, pappa J's barndomskompis, tillika nyblivna man och fru, det är deras bröllopsfest som stundar i Sthlm den 5 juni vi ska upp på.
Vi fixade grill och gottit och för första gången kunde vi inte bara grilla utomhus utan även äta middag!! Det var varmt och skönt och med filtarnas hjälpt "stod vi ut" till halv nio...


Julia blev förtjust i Paula så efter frukosten, då dom sov över, ville hon bara vara där Paula var.


Dom skålade i sina glas.

Björm och Paula åkte vidare till Borås för bröllop och vi tog bilen till Härskogen och deras skogsslinga, som Delsjön ungefär.


Här är vi tom utanför Lerums komun ett litet tag :-) Fast bara ett litet...


Det var varmt fast regnet hängde i luften och då är det gummistövlar som gäller.


Closeup på mamma, händer sällan :-)


Pappa J och Julia vid vattnet som man gick längs med stundtals.


Kvällen bjöd på grill.

Söndagen tillbringade J mest utomhus, altanen har ytterligare ändrat form, till det bättre, och Julia och jag sydde klart tvättsäckarna och så blev det en sjal till Julia.


Jag klippte itu en av mina, fixade kanterna, la dom ovanpå varandra, sydde en kanal, trädde 8 mm resår i kanalen och drog ihop och så här blev den.


Så här fin är den på, idag ska jag göra en vit och en grå också. Speciellt bra nu när hon har ont i halsen men även jag kunde ha dom :-)Altanen ja....den blir större och större efter varje liten ändring men jag är inte den som säger Bom stop tll mera altan-yta.
Nu kommer plattformen nedanför den faktiska altanen, bli större, nästan som att ha två altangolv i etage, fast ändå inte.
Men det blir bättre, och vi slipper lägga ut 10.000 på en mur.
Kommer bli toppen, för den som inte ser den på plats är det nog svårt att se helheten men den blir toppen.
Och med lite lyktoroch blomlådor är reslutatet tipp.

kram Maja

4 kommentarer:

Mamma till Linus och Wilma sa...

Vilken fantastisk fin prinsessa ni har..

Novas Lilla Värld sa...

Letar efter snyggt bord till altanen då vårat gått sönder, erat var supersnyggt. Var är det inhandlat? Vi har nämligen också 6stolar och vill då ha ett lite större bord.

Underbar altan ni bygger! Och lilla julia, va söt hon är!

Chleo sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Chleo sa...

Hej.
Bordet köptes förra året på Lerums Sitty Möbler á 8000 kr, det är 260 långt men har en iläggsskiva så det kan bli 340 långt.
SUPER praktikst är det, ser ut som trä men är behanldad "plast", Artwood tror jag dom kallar det. Utgick tyvär ur deras sortiment förra året, men andra kasnke har, typ Brafab? Kolla efter Artwood sorter...Rekomenderar det varmt, totalt underhållsfritt. Me like :-)
Kram Maja