torsdag 24 februari 2011

Smaskigt!

Idag var det ju meningen att mamma Annakarin, Elias och lilla Emilia skulle komma hit för lek och nygräddade våfflor men så slog magbacillen till hemma hos familjen H så vi får skjuta på det.
Men, har jag lovat Julia att baka så har jag, och vispa grädde i roliga maskinen (kitechenAiden).
Så, lagom onyttig lunch-mellis idag:

Rågsikts-våfflor med massa vispgrädde och hallonsylt.
Klädsel: Bagarmössa och Madicken förkläde.
(tro inte att det är jag som tvingar på min dotter detta, bagarmössan tog hon på sig imorse efter frukost, vägrade ta av den på vilan, men gjorde det motsträvigt och direkt när jag väckte henne åkte den på igen)


- Bjij det gjädde nu mamma?


- Hihi, den snujjaj mamma!


Men det bästa med att vispa grädde måste ju ändå vara visp-slicken efterår.


Färdiga resultatet:
Smarrigt frasiga kan jag lova.
Eller som Julia sa:
- Å så smajjijt me våffoj!

Bra recept för drygt 8 stora våfflor:
75 gram flytande eller smält smör.
4 dl rågsikt.
2 dl mellanmjölk
2 tsk bakpulver

Den ska bli väldigt "stabbig" och tjock smeten, men tycker man den blir för tjock så spä med lite vatten...
Behövs inget smör i järnet.

Kram Maja

2 kommentarer:

Anna-Karin H sa...

Vi hade så gärna hjälpt er att äta upp de där våfflorna...:( Hälsningar från sjukstugan

Hildas hem sa...

Åh vilken söt liten kock och herre jisses vad sugen jag blev på våfflor nu. Det är nog snart dags att plocka fram våffeljärnet här hemma, tror jag :)

Ha en fin dag!
Kram Sofia