tisdag 22 februari 2011

Vägg

Jonas har i söndags börjat bygga upp väggen som ska dela av det stora hobbyrummet på bottenplan, så vi får två likastora arbetsrum...
Runt ca 14-15 kvm stora.

Till vänster kommer en isolerande dörr sitta.
Dörren man ser rakt fram är ju hobbyrums/grov dörren ut.

Och längs väggen, ca 2,5 meter, till höger kommer det stå tre stycken breda högskåp med dörrar, där vi kan rymma allt i pysselväg som tyger, burkar, färger, penslar och kontorsmaterial.

Mitt och barnens hobbyrum kommer ju fungera även som arbetsrum med "kontorssysslor".

Längs väggen till höger så snart man kliver in i rummet kommer en bänkskiva och hurtsar väggmonteras och två bra arbetsstolar ska det hittas, för liten rumpa och för stor rumpa.
Belysning ska upp i tak plus arbetsbelysning på bord.
Ikea kommer få sig ett besök...

Barnen och jag har ju dragit vinstlotten, pga fönstrens placering så fick vi båda två :-)
Under det ena kommer ett höj och sänkbart klippbord att byggas, som kan flyttas.

På golvet för att gömma det hårda klinkersgolvet (med golvvärme) kommer vi att lägga en stor rund röd matta vi har, väggarna målas vita förutom väggen bakom vårt väggfasta skrivbord som ska tapetseras i en röd tapet.
Man ska bli glad där nere :-)
Ska även finnas plats för strykbräda och massa annat men det mesta ska gömmas bakom dörrar så vi slipper se det när det inte används.

På Jonas sida kommer det byggas väggfasta bänkar och hyllsystem för verktyg och annat, upp med verktygstavlor på väggarna, krokar för redskap på väggen, hyllmeter för all målarfärg jag gör av med :-)
Hans stora problem är ju inte att få plats med alla saker....det är att hålla ordning på detsamma.

Men, det är långt ifrån klart, det ska isoleras, köpas dörr, sättas eluttag, målas, tapetseras, skruvas, snickras mm, mm, mmmmmmmmm.
Ja, ni fattar.
Deadline är om 1 år :-)
Först då behöver ju Lillasyster få sitt rum där uppe som nu fungerar som vårt arbetsrum/gästrum.

/Maja

1 kommentar:

Belysning sa...

Wow - Vilket bygge! Ramlade in på det här blogginlägget, och det är alltid lika spännade att följa en renovering där personen bakom har en tydlig tanke.

Stort lycka till! :)

Vänligen,
Magnus på Uttaget