måndag 25 november 2013

EN RIKTIG PANNKAKSDAG

 
 
Det finns bra sätt att spendera en dag, och så finns det dåliga.
Idag var helt klart en bra!
 
En massa timmars lek med kompisarna My Maja och så gästande Hugo, med pianospel och gosa-gosa sång, cykling, pyssel och ännu mera lek och tandfe som hälsade på och en väldig massa lekar däremellan.
När dom sätter igång finns ingen hejd på fantastin.


 
Som om inte flera timmars lek och prat var nog bjöds vi dessutom på en gigantisk hög med pannkakor som mamma Julia stått och stekt  allihop och, icke att förglömma, trollsnor som serverades till.
Grön grädde, om jag ska översätta så alla förstår och inte förskräcks en smula.

 
När bilen gick hemåt sent på eftermiddagen var det två halvsovande barn som satt bältade där bak med varsitt mjukdjur i famnen.
Det där mjukdjuret Pricken som Julia dyrt och heligt lovat, med blicken i hans, att hon ska sova och gosa med tills hon blir hundra, minst, och fortfarande kommer sova i vår säng.
Jodå. Lovat, det har hon.
Hon har också högt deklarerat att när hon blir mamma och får bebisar och sånt som  man får när man blir vuxen så ska hon nog faktikst ändå bo kvar här hos oss, om hon blir lite sugen på att leka med alla sina leksaker, fast hon är stor....och så tycker hon ju om sina rum.
 
Men idag, idag var en härlig dag med kompisar vi inte kunnat leka med på evigheter känns det som för sjukdomar och andra planer i agendan har funnits och så dagisdagarna och allt där emellan.
 
Men idag:
Pannkaksdag så det stod härliga till.
 
Maja

Inga kommentarer: