söndag 1 juni 2014

DAGEN NÄR ALICE FYLLDE TRE


Den där dagen när Alice fyllde tre har ju passerat med råge och det har tagit en evighet att redigera bilder och få tiden att räcka till men självklart måste jag få bjuda på lite födelsedagskalas pics från Alice stora dag.

Den där dagen när hon fyllde tre.
Dagen hon längtade efter så länge så länge för man blev stor, och när man är stor får man göra en massa saker man inte får göra när man är liten..
Även om Alice på något sätt gör alla dom där inte-får-göra sakerna ändå.


Och vi hade ju kalas samma dag, med släkten som kom och firade med paket och sång och Alice som sprang runt hela morgonen och tjoade att snart kom alla hennes gäster.
- Nu kommej ajja mina gästej!!
Gastade hon för full hals och for ut på altanen när bil efter bil trillade in på uppfarten.
Och kalasdukat var det med alla dessa rosa pompoms som går igen år efter år och rosa ballonger och svävande fjärilar från lamporna och servetter med ugglor som Alice valt alldeles själv. 
Välkomna till bords ropade hon till alla gästerna och sprang runt med den där lilla mini-skolklockan.
Välkomna och äääääät.

Och så bjöds det på mat och tårta och vi sjöng och sjöng och Alice strålade som en sol och tacksam som hon är den lilla ungen var hon så glad för alla paketen och frågade om alla var till henne.
- Äj ajja paket mina??
- Ååååååå......


Som som skrattade när alla sjöng, inte för tonartsfelen eller något annat utan bara den där lyckan över att få sitta där och dagen bara var hennes och alla sjöng och hurrade för henne och det där glittret i ögonen som bara aldrig ville ta slut...Så, det här fick bli det jag visar från Alice stora treårs dag.

Tre år.
En galen siffra.
Var det inte alldeles nyss som hon kom till oss.
Den där majnatten när det kom en snöstorm över sjukhuset där jag låg och var mer än väl drogad av lustgas och epidural och alla andra smärtstillande jag fått..
För till skillnad mot när jag födde Julia och inte fick något som helst smärtstillande och där dom fick ta ut henne med sugklocka så tjoade jag nog ganska tidigt med Alice att ge mig allt ni har!
Allt vill jag ha.
Sen vet jag ju att jag också tjoade saker som att nu vill jag inte vara med mer och nu vill jag gå hem.
och så var jag en smått aning lite överdrogad och trodde jag hade fött henne där en stund men det var ju helt fel för i magen låg hon kvar.

Så.
Var det alltså tre år sedan den där majnatten när det snöade och Alice kom till oss?
53 cm lång och med brutet nyckelben som gjorde att hon bara 24 timmar liten skrevs in på sjukgymnastik som vi sedan fick åka på med väldigt regelbundenhet.

Tre år sedan lilla Julia för första gången fick klappa på sin lillasyster och hålla henne i famnen, lika liten då som Alice är nu...

Tre år.
En smula galet.
Eller som Alice skulle sagt.
- De e int kloockt mamma!
Nä, du har baskemä rätt.

Kärlek.

Och tack alla ni som firade Alice på ett eller annat sätt.
Med ord och kramas och paket och insättningar och sms och hitskickade postpaket.

Kram

2 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Härliga bilder och härligt skrivet!! Läser din blogg varje dag och känner igen mig i mycket. Har en flicka som fyller 6 år i juli, gillar samma inredning som du och har samma tankar och idéer om saker och ting.Det känns som att träffa en god vän varje gång jag tittar in hos dig!!Kram Ann-Sofie

Maja The House And Life Of Mine sa...

Åh tack kära du!!!
Himmel så fint sagt och glad blir jag.
Julia blir ju också sex år i juli (och tydligen blir jag 40 bara två dagar efter henne...)
Och om dryga månaden semester så då finns tid att blogga mer, det har fått "lida" lite sedan jag började jobba...
Och jag längtar verkligen efter att bara bränna av bild efter bild av härliga sommar foton (och även dokumentera blivande kaoset på framsidan...)
Ha en härlig kväll kära du och lämna gärna fler "spår" efter dig :))
Stor kram
Maja