torsdag 7 januari 2010

Insnöade


(nyskottat)

Igår vaknade vi och såg till lycka/förskräckelse att det kommit ca 15 cm snö till under natten, ovanpå det tjocka lager som redan låg...Undrar när vi hade så här mycket snö, och så länge, sist?
Inte så fasligt kallt, bara 12 minus men en massa massa snö och plogbilen hade redan väckt mig två gånger under morgonen med sina oreangea lampor så vi förstod ju att vägarna inte var oki.
Till på köpet försvann allt vatten under två timmar på fm då komunens pumpar inte orkade i kylan...
Tanken var ju att vi skulle ägnat denna Trettonhelgsdag till att åka och shoppa, lite skidkläder, lite trappmatta, lite smått och gott till hemmet..
Istället fick...


..pappa J skotta, eller sopa bort all snö, eftersom den enda i hushållet som har en skyffel är Julia och hon ville inte skotta :-)


Det var snövallar överallt på våran uppfart, det sköna med all snö är att vi inte ser hur ful garageuppfarten är :-)


När pappa J skottat klart var det min tur att gå på panelen en sista gång med den antikvita lackfärgen. Vilken skillnad det blev! Blank och fint!


Det börjar ta sig, man ser ett slutresultat. Här ser man att jag ännu bara målat dom nedersta plankorna...Innan dagen var slut hade jag målat allt och pappa J hade fått upp fot och taklister där det saknades och hörnlister på garderoberna.


Julia fick vara uppe med pappa J men stod och övervakade min målning vid grinden..som också självklart kommer att byggas ny, i samma stil som nya trappräcket. Vitt vitt vitt.

/Maja

Inga kommentarer: