måndag 15 februari 2010

Jonas nya leksak och nya trappgrindenJonas har införskaffat sig en ny och för ändamålen, viktig leksak.
Den för ett himmelens oväsen, men kan kopplas till grovdammsugaren, men pedanten i undertecknad slipper slita sitt gråa hår för att kanter inte blir spikraka som när han sågat förr osv...

Så i lördags var han på Beijer (vårt andra hem) och införskaffade virket (planhyvlat??) och så satte han igång med den trappgrind vi faktiskt ritat ihop.
Så här går det nämligen till i vårt hem.

Jag får en idé, (oftast suckar Jonas då) eller ser en bild, eller knycker en idé (funkar bra det med) och så har jag bilden i huvudet, eller på datorn, och så ger jag den till Jonas och så ritar han upp det på datorn med mått och grejor i tredimesionellt som man kan vrida och vända på hela skissen. och så utifrån den så gör vi ändringar utifrån mitt "inredningsöga" och hans bygg-kunnande (det finns visst så tråkiga saker som bärigheter och hållfasthet och trista termer som bara förstöööööööör....typ)
Så, den här grinden kom fram efter många turer och mått-ändringar.
Men så fin den blir!
Och kommer målas vit, liksom nya räcket som går helt i samma stil fast med bredare ram och djupare spjälor. Bort med 80 tals trappen och in med 2000 talet. Jiii-haaa!
Så, hejjehejja för hans nya leksak!!


Grinden före... :-)


En början..


Detaljer som, dubbla ramar i olika djup.
Färdiga, omålade, resultatet.

Kram Mamma M

Inga kommentarer: