tisdag 17 maj 2011

Hembesök

Fina tjejerna.

När Julia skulle väckas efter vilan idag kom både Alice och jag och myste.
Det var uppskattat.

Idag har vi haft hembesök av Magdalena, tjejernas BVC läkare.
Alice har ökat i vikt fint som hon ska, ligger nu på 4460 gram, mot födelsevikten 4185.
Fick en fin bok och så dom i Lerum, gratis D-dropparna som vi kan ge båda tjejerna tyckte Magdalena, D-droppar har bara positiva effekter.
Fick lite råd om huden bakom A's öra och att vi ska låta ha Julia, tå-tripparen, skor inomhus så hon vänjer sig bort med tå-trippandet.

Hos oss är det idag mulet och regn så vi myser inne med målning, fika och mamma-barn-mys.
En perfekt kombo.
Kram Maja

3 kommentarer:

Anonym sa...

himla gulliga barn du har!!:)

åh, jag vet att jag är petig men har ni verkligen besök av en bvc-läkare? är hon inte precis som alla andra som jobbar på bvc antingen sjuksköterska med barninriktning dvs barnsjuksköterska eller distriktssköterska?

mvh Hanna

Mamma Maja sa...

Du har så rätt ;-)
På hennes skylt står det:
Distriktssköterska, inte distriktsläkare.
My misstake.
/ Maja

Ps, vill minnas att det var du Hanna som också frågade i dom kommentarer som föll bort när inlägget The Story försvann, om dom fått bryta Alice nyckelben med "våld" eller om det gick av själv, men det var alltså med "våld", för att få ut henne då hon kilat sig fast med huvudet och axeln, våran lilla knubbiga Buddha :-)
/Maja

Anonym sa...

Haha, vad bra. Jag tänkte att värst vad lyxiga förhållanden det finns i vissa av Sveriges kommuner när det kommer läkare på hembesök.. Vi fick ju inte ens nån sköterska. ;)

Åh, det var så pass, att hon fastnade, vad skönt att det gick bra ändå! Bra att det finns trix att använda när de gottat till sig i magen! :)

/Hanna