måndag 30 mars 2009

Summa Sumarum

Måndag morgon och solen skiner igen, trots att vi klockan 07 väcktes av en ilsken motorsåg nere på gården som kapade träd. Klockan sju? Kom igen!
Helgen har bara susat förbi och nu är det bara 5 dagar kvar till Julias stora fest.
Och massor att göra.
I lördags tog vi iallafall bilen och åkte till min lilleror och hans sambo Lotta som fyllde år och där var det uppdukat supergod buffe och vilka tårtor. Maräng med smörkräm och egenhändigt gjorda kycklingar uppepå. Dom satte sig på låren.
Hemma strax före halv nio på kvällen och man skulle släcka ned inför Earth Hour men vårt prio var ändå att få på Julia pjamas, äta gröt och fixa kvällsmat åt oss själva, ingenting av det är så där väldigt fungerande i stearinsljusens sken så vi såg det så här att vi hade inte en enda ljuskälla tänd mellan kl 12 och 20 så det fick bli vårt bidrag till jorden. ALla gör vi så gott vi kan.

Söndagen var det ingen sovmorgon där heller, men man behöver ju iallafall inte ställa något alarm när man har en bladdermaja mellan sig i sängen för hjälp så hon pratar på morgonen. Glad skrattar OCH pratar. Kl 08.
Kl 1130 skulle vi vara på husvisining i Lerum, vid Stamsjön och efter det möta upp paret som skulle köpa Julias svarta Teutonia. SOm jag tröttnat på. Färjor är roliga, men min dotter ska inte åka någon innan 20 års ålder så stenafärjan måste bort. 4500 fick vi för den.

Just det, vår nya vagn, nu ingår vi i Quinny familjen, hämtade vi ju i borås i fredagskväll. Lite mer RÖD än jag trodde men i fint skick. Alla tillbehör fanns med. Krävs lite övning dock att gå från 4 hjuling till 3 hjuling. Men efter att Jonas smörjt alla leder med siliconspray så gick det som en dans.

Huset då. Hör och häpna och till vår egen förskräckelse tror jag så gillade vi det. Ganska mycket. Faktiskt väldigt ganska mycket. Det ligger lite avsides från lerums centrum, jag tror det var 6 km ned dit. Men det låg vid Stamsjön. Det låg intill, fast ändå avskilt från ett helt nybyggt område med mycket barnfamiljer. Det var prat om att öppna en förskola i närheten då det blir så mycket barn när alla nya husen säljs. Detta huset låg som tredje hus ifrpån en vängplats, alltså som tredje sista hus på en återvändsgata. Det fanns gräsmatta på baksidan och framsidan (som inte var lagd ännu när vi var där men han skulle ordna det så fort det slutade att vara så regningt.Hur som haver. Huset var bra och hade enorma ytor, totalt 260 kvm. Inget var akut att vi måste göra om. Måla lite väggar, kanske sätta in badkar. Det krävde minimalt med renovering, ingen alls faktikst. Ala maskiner var från -07 men mest -09, dubbla maskiner i den stora tvättstugan. Gigantikst badrum på enrepaln som kan bli spa och stort badrum en trappa upp som var dubbelt vadvi har nu. Stort kök, stort vardagsrum, två st faktikst. Tre sovrum. Massor av förvaring.....
Det var vi ju inte beredda på, vi får se, hur och om vi går vidare.

Måndag morgon och vi ska ut och gå och sen baka 40 stora jumbo cupcakes.
kram Maja

Inga kommentarer: