tisdag 1 september 2009

Tiiiiiiisdaaaaaag

Man kan ju skriva så käckt att " Åh min morgon började så ljuvligt när solen gick upp kl 06 över trädtopparna och fåglarna kvittrade och näktergalen gol.."
Det tänker jag då rakt inte göra.
Min morgon började när natten slutade, dvs när Julia kl strax efter 02 inte ville sova mera.
Eller fel. Hon ville men kunde inte men somnade strax före fem.Och då är det morgon.
Sen avlöpte morgonen:
0645: Julia står upp i spjälsängen och protesterar högljutt över att hon är där och jag där jag är (i sängen).
0658: Ger upp...efter att ha överöst henne med 1: min avstängda mobil. 2: Fjärrkontrollen till lamporna. 3: Tre st cd fodral. så ger jag upp och inser att blöjan är det som stör henne. Eller så var det gos. För väl i min säng så är det kletiga pussar, dansk skalle och ett evigt kläng av pricken som jag tydligen ska ha i ansiktete, oki...jag skulle visst pussa han.
0715: Påklädda med pjamas, bytt blöja, plockat upp alla utkastade blöjor på golvet i badrummet då Julia medan jag kissade passade på att "städa"...
Sätter Julia på lekfilten i köket med Pricken och snutten och en bok medan jag laddar vällingflaskan och kaffebryggaren, idag behövs mycket kaffe. Eller det kanske inte är så bra mot slemhosta, jaja...skitsamma.
0720: Uppkrupna i schäslongerna i vardagsrummet för bokläsning och vällingdrickande och ett litet ynka hopp om att ungen ska somna om så jag får ta igen min vakna natt lite..icke.
0745: Tröttnat på att fröken Fräken leker ål och äröverallt och ingenstans och tagit sig ned på golvet innan jag hunnit blinka och på pinnande ben (kryp) är framme vid kaminen. Alltså, vår ved kommer i helgen och då ska det eldas, hiskeligt dumt att vänja henne vid att vid en kall kamin är det oki att leka, för endera dan är den skållhet..
0815: Hela köksbordet fullt av frukostmat, Julia vill ha allt som jag ska ha men nöjer sig till slut med smörgåsrån med leverpastej, ostskivor och sin välling.
0830: Lyssnat på Barna i Bullerbyn två gånger, börjar kunna den där falukorvsvisan nu och skomakare Snäll och sovning på höskullar.
09 någonting: Plockar, tar på Julia kläder, bäddar, läser mail, dricker en kopp kaffe till, läser Traktorboken, Bläddrar bland alla foton som är hennes att leka med för att läsa sig namnen på personerna, får henne att sova..
0930: Äntligen en dusch, borde passa på att sova men herregud, det är mera lyx att ifred få tvätta håret!
Fixar Julias lunch, potatis och dillköttet som farnor skickade med och som vi åt igår men fick rester till Julia, bakar scones, viker tvätt från igår kväll och skruvar upp en hylla i sovrummet, till sambosn förtret med gipsskruv, jaja...han ska få borra, borra är toktrist men nu är det måttat och förberett iallafall.
Julia och jag går ut och går efter lunchen, ned till badplatsen, förbi sjön,postar kuvert till farfar och Veronika, plcokar kottar, inget goda tyckte Julia, plockar kvistar, ännu äckligare,såg en splaschad groda, uäck tyckte mamma, såg en kolosalt stor snigel, svart, tur, det var inte en av mördar-sort, dom vill vi inte se, snokar och gluttar in i andras trädgårdar för att se hur dom gjort med marksten, träd och buskar, alltid får man något uppslag. Konstigt, inga barn ute idag, alla kanske ärpå dagis...Vi skulle ju åkt ned till Kyrkans alternativ av Öppen Fösskola idag men vi tar det nästa tisdag, idag tröt energin.
Nu sover hon igen efter promenaden och jag ska börja sy på Louise brudnäbbsklänning och kanske dockkläder till Julias docka. Visst ja, tvätta en maskin var det önskemål från herrn också.
Svårt att få dagarna att gå är det inte.
Om hon bara kunde sova hela nätterna också så skulle allt vara frid och fröjd.
Gäääääääsp.
Kram Mamma

ps: Igår rekord i stegtagandet. 9 Stycken, eller fler, som mest med pappa.

1 kommentar:

Elias Grijalva Henander sa...

Jaa du, det där att vara mamma är ljuvligt men man blir rätt trött emellanåt:) Kram kram!