måndag 30 mars 2009

Skräptanten

Åh vad det var roligt att busa med pappersinsamlingskorgen när mamma hade fokus på muffinsbaket. När pappa kom hem hittade han mig i en hög av papper, det var roligt!
Kram Julia






Summa Sumarum

Måndag morgon och solen skiner igen, trots att vi klockan 07 väcktes av en ilsken motorsåg nere på gården som kapade träd. Klockan sju? Kom igen!
Helgen har bara susat förbi och nu är det bara 5 dagar kvar till Julias stora fest.
Och massor att göra.
I lördags tog vi iallafall bilen och åkte till min lilleror och hans sambo Lotta som fyllde år och där var det uppdukat supergod buffe och vilka tårtor. Maräng med smörkräm och egenhändigt gjorda kycklingar uppepå. Dom satte sig på låren.
Hemma strax före halv nio på kvällen och man skulle släcka ned inför Earth Hour men vårt prio var ändå att få på Julia pjamas, äta gröt och fixa kvällsmat åt oss själva, ingenting av det är så där väldigt fungerande i stearinsljusens sken så vi såg det så här att vi hade inte en enda ljuskälla tänd mellan kl 12 och 20 så det fick bli vårt bidrag till jorden. ALla gör vi så gott vi kan.

Söndagen var det ingen sovmorgon där heller, men man behöver ju iallafall inte ställa något alarm när man har en bladdermaja mellan sig i sängen för hjälp så hon pratar på morgonen. Glad skrattar OCH pratar. Kl 08.
Kl 1130 skulle vi vara på husvisining i Lerum, vid Stamsjön och efter det möta upp paret som skulle köpa Julias svarta Teutonia. SOm jag tröttnat på. Färjor är roliga, men min dotter ska inte åka någon innan 20 års ålder så stenafärjan måste bort. 4500 fick vi för den.

Just det, vår nya vagn, nu ingår vi i Quinny familjen, hämtade vi ju i borås i fredagskväll. Lite mer RÖD än jag trodde men i fint skick. Alla tillbehör fanns med. Krävs lite övning dock att gå från 4 hjuling till 3 hjuling. Men efter att Jonas smörjt alla leder med siliconspray så gick det som en dans.

Huset då. Hör och häpna och till vår egen förskräckelse tror jag så gillade vi det. Ganska mycket. Faktiskt väldigt ganska mycket. Det ligger lite avsides från lerums centrum, jag tror det var 6 km ned dit. Men det låg vid Stamsjön. Det låg intill, fast ändå avskilt från ett helt nybyggt område med mycket barnfamiljer. Det var prat om att öppna en förskola i närheten då det blir så mycket barn när alla nya husen säljs. Detta huset låg som tredje hus ifrpån en vängplats, alltså som tredje sista hus på en återvändsgata. Det fanns gräsmatta på baksidan och framsidan (som inte var lagd ännu när vi var där men han skulle ordna det så fort det slutade att vara så regningt.Hur som haver. Huset var bra och hade enorma ytor, totalt 260 kvm. Inget var akut att vi måste göra om. Måla lite väggar, kanske sätta in badkar. Det krävde minimalt med renovering, ingen alls faktikst. Ala maskiner var från -07 men mest -09, dubbla maskiner i den stora tvättstugan. Gigantikst badrum på enrepaln som kan bli spa och stort badrum en trappa upp som var dubbelt vadvi har nu. Stort kök, stort vardagsrum, två st faktikst. Tre sovrum. Massor av förvaring.....
Det var vi ju inte beredda på, vi får se, hur och om vi går vidare.

Måndag morgon och vi ska ut och gå och sen baka 40 stora jumbo cupcakes.
kram Maja

fredag 27 mars 2009

Nu finns ingen återvändo...


Vårruset är betalat, vi är sex stycken mammor som anmält oss som grupp ihop med våra barn ska vi powerwalka oss igenom alla kilometrarana. Underbart!
Efteråt får vi en picknick korg och medalj.
Den 6 maj går starten.
Tjoho!
Julias första, men inte sista, Vårrus genomförs vid då dryga nip månaders ålder.
Kram mamma


ps, bilden är tagen från vårrusets hemsida...utan lov... :-)

Lilla Lyckeli


Lilla Lyckeli har nu igår, sövts ned och hud har skrapats bort...
På måndag ska dom göra samma sak igen. Söva ned, och skrapa bort.
Blir det tvunget att transplantera så tar dom den översta huden på huvudet, för att inte skada hårsäckarna.
Stackars lilla tappra Lyckeli.
Stackars mamma Tina och pappa Marcus.
Som om dom inte haft nog av olyckor och oroliga hjärtan och trasiga kroppar.
Marcus har precis behandlats för cancer.
Och nu lilla Lyckeli.
Tänk om det hade hänt Julia.
Att min lilla docka skulle gå sönder.
Jag fasar ju tom för hennes första skrapsår efter färd och ramlande på trehjulingen.
Eller att hon ska slå sig överhuvudtaget.
Eller gå sönder, som Lyckeli.
Jag läser varje dag för att veta hur det går, och det gör så ont i hela kroppen, att en liten bebis ska ha ont. Det gör ont i alla mamma-hjärtan. Det sitter inbyggt. Man lider. Gråter, och man önskar att den aldrg ska komma nära ens egen lilla prinsessa. Att Olyckan ska hålla sig långt långt borta.
Kramar Maja

Idag hämtar vi nya ferrari-röda vagnen.




Jahopp vad hände nu då vädergudar? Fick ni lite tjall på komunikationen?
För igår, och faktikst hela veckan så har det varit underbart väder med sol och klar himmel. Igår var jag dessutom på andra sidan bron och mötte upp Annakarin och Elias vid wieselgrensplatsen för att ta en promenad i solen. Inatt när jag var uppe vid två yrade snöfallet omkring som aldrg förr.

Det var iallafall en skön dag igår och vi fick testa Elias vagn. Och Elias fick åka färjan Teutonia. Varför? Därför att i ämnet Maja-tröttnat-på-att-köra-omkring-på-25 kh-inkl-Julia har fått en vändning, det insåg jag när jag mätte och trixade och Brion, som vi tittat på, inte går in genom hissen, och den faktorn är otroligt viktig då vi bor på femte.

Det finns en uppsjö av snygga vagnar, smidiga chica saker men då jag har "krav" på att sitsen skall vara skön för Julia, hon ska kunna åka både fram och baklänges, hon ska även kunna ha fullt liggläge, så blir vi begränsade och kvar på marknaden fanns Quinny. Som Julias kompis Elias åker omkring i. Så vi fick testa den innan vi nu ikväll och köper den som vi skall ha. Finesserna är många, tillbehören suveräna och allt är formsytt. En sån sytokig som jag älskar formsydda saker.
Våran kommer vara ferrariröd, först var jag skeptisk men fram tills maj har hon åkpåse, då syns det mest utav den, dvs svart sammet..efter det sitter hon med bara sin knallcerisa filt, och ferrariröd och cerise blir lite coolt. Dessutom kan vi inte köpa samma färg som Elias, det räcker att vi härmas med vagnen :-)

Det kommer bli stor skillnad att köra den mot våran, det skiljer redan utan Julia dryga 4 kg! Bara det gör det värt att byta vagn.
Och så här är det, att varför står det inte i gravidböcker att köpa ingen kombivagn, dvs både sitt och liggvagn på en och samma gång, du kommer ändra dina behov!
För så är det.
Ungefär som att man inte kan hänga upp tavlor innan man har bott in sig i sin lägenhet/hus.
När man får sitt första barn är prio ett att vagnen ska vara smidig. Och att den inte ska kosta multum. Då köper man ofta en vagn du kan ha i tre år eftersom man byter liggdel mot sittdel men behåller underredet. Men jag kan ju omöjligt som nybliven första gångs mamma veta vilka krav, eller vilka finesser jag vill ha, eller behöver, på min vagn, eftersom jag aldrig haft en vagn innan.

Så med facit i hand skulle jag aldrig göra om samma misstag. jag skulle köpa en liggvagn. Använda den tills barnet blir för stort/tungt och sen köpa min sittvagn utirån det behovet jag har just då.
Kommer aldrig råda ngn att köpa kombivagn, never.

Så, ikväll hämtas vår nya Quinny Buzz 08. Ferrariröd. Det är väl det närmaste ferrari Jonas kommer...
Imorgon ska vi till skövde och fira min lillebors sambo Lotta som fyller 26, och på söndag blir det husvisning och lämnande utav vår Teutonia till dom nya köparna :-)
Härligt!

Kram Mamma

onsdag 25 mars 2009

Idag är ingen vanlig dag...


...för idag är det Julias 8 månaders dag!
Och den firade vi med att gå på Bvc.
Min stora kärlek.
9270 gram ren kärlek. 69 cm kärlek.
Solskens-Julia tjattrar och leker och i gåstolen är det full fart, men kvällarna är hon svår nu sedan några dagar.
Vill inte komma till ro fast jag gör allt jag kan för att det ska ske.
Pratar lugnt och tyst, kramar, klappar, masserar och sjunger vaggvisor.
Det som förut tagit tio minuter kan ta upp till 30 min och då sover hon inte tungt utan vaknar varje kvart.
En ny utvecklingsperiod månne.
Det käns igen sedan sist och då vet jag det går över.
Ikväll ska hon få lite havregröt så ska jag se om hon sover längre på det än på risgröten.
kram Mamma

tisdag 24 mars 2009

Lilla rara Lyckeli.

Lilla fina goda Lyckeli, Julias kompis, jämngamla, är andra gradens brännskadad efter att ha fått en kopp varmt vatten över sig.
Hon är inskriven på Astrid Lindgrens sjukhus tre veckor till.
Magen, bröstet och hakan är bandagerade, har dropp i huvudet, får morfin och lugnande och värktabeltter,
Ev måste det ske en hudtransplantation, det vet dom om två veckor.
Lilla Lyckeli. Ändå ser du så tapper och orädd ut i alla dina bandage. Lilla barn.
Det sker så fort. Ena stunden är dom där, i nästa stund sker det något.
Jag hoppas att detta blir en tankeställare till dom som inte tar det på allvar, hur snabba dessa små barnhänder, av nyfikenhet, är.
Lilla Lyckeli. Det värker ju i hela hjärtat. Jag vet inte hur jag hade klarat om det hade hänt med Julia. Hjärtat går ju sönder vid tanken på hennes första skoskav eller skrubbsår. Att se sin lilla skatt lida vill man ju aldrig göra. Aldrig aldrig aldrig!
Samtidigt vet man ju att det går inte skydda mot allt, man gör så gott man kan och hoppas det ska gå vägen. Mer kan man inte göra.
Men snälla snälla låt inget hända med min lilla docka.
Våra varmaste kramar till Lyckeli, mamma Tina och pappa Markus.

Inte undra på...

...att jag är trött.
Sedan Julia föddes den 25 juli, dvs 8 månader sedan, så har jag:
Bytt cirka 248 NATTblöjor, säkert några fler.
Varit vaken i snitt 3 timmar per natt, gånger ca 248 nätter, det är 744 timmar.
Eller om man så hellre vill så är det samma som 31 helt vakna dygn, eller 4,6 månaders heltidstjänst om man räknar 8 timmars dagar, eller... Ja man kan räkna om det ganska många saker.
Jag har inte sovit en hel natt sedan....det minns jag inte.
Hur många nattblöjor Jonas bytt? Noll.
Hur många vakna timmar av dessa 744 st som är "hans"? Noll.
Hur många hela nätter Jonas har fått sova? Alla.
Jämställdhet på 2009 talet? Knappast.
Observera, detta är inget påhopp på min kära sambo, det är kalla fakta bara.
Kram Mamma

måndag 23 mars 2009

Trötter är mitt andra-namn

Oj vad solen sken idag...och oj vad tidigt högtrycks-tvätts-gubbarna startade med fasadtvätten på vår sovrumsvägg...
Julia och jag vakande strax efter att Jonas åkte på den månatliga kursen som varar i tre dagar, men tack snälla rara dockan för att du somnad eom och lät mamma sova till kvart över nio. Himmelskt.
Solen sken och vädret var underbart så vi mötte Gustaf för en två timmars promenad i solskenet. Härligt!
Insåg hur danssugen jag är när vi började prata om det och insåg att jag har inte dansat sedan aug. 20 dagar efter förlossningen var jag på dansgolvet åter, men inget efter det. Ska ta igen lite utav dom missade stunderna i sommar, i Alingsås, dit kan Julia följa med om hon vill. Och framöver lär hon sig väl ta välling i flaska. Idag köpte jag en typ av pipmuggsflaska med handtag från MAM till henne då det visar sig att hon inte vill dricka den förgrömmade vällingen ur sin vanliga nappflaska som hon kan dricka bröstmjölk ur, det är som att hon vill skilja på dom två och blir vansinnig när det kommer olika vätskor ur samma mojäng.
Men dricka vällingen sittande i glas tycker hon om så ikväll fick hon 1 dl i sin nya och det gick, hon såg riktigt stolt ut och höll själv i den. Duktiga gumman.
Hur som haver, snart går det ju därför att lämna henne hemma med pappa några timmar på kvällen för att bugga av benen lite energi.
Inte för jag har så mycket överskott just nu.
Att leka festarrangör på egen hand (för det är mest så) tar på krafterna. Dessutom har jag noll avlastning nattetid med Julia. Jonas vaknar inte. Jag slår på honom. Puttar på honom för han väcker både henne och mig med sitt farande och snarkade och stånkande men det hjälper inte. Jag vet inte hur många tårar jag fällt i ämnet, det hjälper inte. Så överskottsenergi den finns inte. Och vila är jag inte bra på.
När julia sover och alla säger att jag ska vila, då vill jag ju göra saker jag inte kan göra när hon är vaken, eller bara göra saker i lugn och ro utan stress i kroppen.
Det innefattar väldigt sällan vila.
Summan av kardemumman, dagen har varit jättebra.
Kramar Mamma

söndag 22 mars 2009

På vift...







Julia på vift under bokhyllan..blir inte riktigt lika roligt när man slår i bokhyllekanten...

Ett Gott skratt förlänger livet...

....Julias skratt förlänger mitt med flera ljusår. Finns det något underbarare ljud? Puss Mamma

Klappa händerna så fort du kan...

Julia är överförtjust i allt som har med klappa händerna att göra, eller alla sånger med rörelser och olika tonlägen. Och jag tror såklart att mitt barn är så smart att hon visar när hon vill sjunga...

lördag 21 mars 2009

Drömmer om en ny vagn..


Idag var lillebror och hans Lotta här på lunch och fika, sen blev det Ikea och inköp till festen iform utav dukar ljus servetter och annat.
Då såg jag den igen.
Jag vet inte för vilken gång i ordningen på kort tid.
Det måste ju betyda något.
Så var det ju med den vi har nu.
Vad jag pratar om?
En ny vagn.
Jag vill ha en ny vagn som inte känns som en Stena färja att skjutsa runt på.
En smidig.
Denna vi har är smidig.
En utav favoriterna av smidiga. Den rullar lätt. Den kan vändas åt alla håll och kanter. Den har svångbara hjul fram och grymt stor och bra korg under.
Men den är bullig och känns som en stor färja.
Jag vill ha en Brio Sing. Svart. Den är också vändbar åt alla håll och kanter, den rullar också lätt med svängbara framhjul och har en stor korg under.
Den är tom lättare än den vi har, 12 kg mot våran 16,2.
Den är kortare än vår, 83 cm mot denna 100.
Julia kommer få längre liggyta, 96 cm i fullt liggläge mot denna 92.
Ni ser, jag gör resarchen grundligt.
Vill ha!!
Vi kan ju sälja den vi har.
En ny sing kostar ca 3000 plus lite tillbehör som regnskydd.
Jag kan köpa en trisslott.
Jag kan börja virka bakelser igen och sälja..fast min tumme har inte hämtat sig sedan sist så massproduktion kanske är dumt. Men jag kan ta små betsällningar åt gången. Eller hur...eller...hm..drömma...och längta kan man ju.
Åh vad Julia skulle gilla en brio sing Jonas! :-)
Puss Mamma Maja

torsdag 19 mars 2009

Inte så konstigt...

....att båda frysarna är tokfulla.
Detta är bakat hitills:

75 st pizzasnurror
74 st basilika frallor
9 st matpajer
8 st jumbo cupcakes
68 st mandelkakor doppade i choklad formade som J:n
103 syltkakor
82 st choklate chip cookies
3 st kladdkakor
100 st rosa Nassekakor
40 st rosa brysselkex
48 st kokostoppar

Imorgon ska det dessutom in krutonger på 2 kg långfranska..
Och ca 40 st jumbocupkakes, hur nu det ska gå till, och 50 st chokladbollar.
Var vi ska göra av kycklingen och köttbullarna till grillspetten vet i katten.
Hungriga kommer nog våra gäster inte att vara iallafall och dom kan ju glömma Beach-2009!

Kram bull-mamma

Pajer och muskelvärk



Solen sken och vi tog en promenad, till fåglarnas tillhåll vid ån och matade dom med 1 kg bröd, sen vidare till vårt numera dagliga tillhåll: Ica Focus.
Dom börjar snart fundera på om vi startar restaurang eller cateringfirma. Tycker jag springer där varje dag och handlar mjöl och specerier till allt jag och Julia bakar. Det är tur att vi kan lasta tungt under vagnen.
Efter den två timmar långa promenaden skulle vi baka skink-tomat-feta ost-pajer, det blev 9 stycken.
Så här mycket går det åt till 9 st pajer.

9 engångsformar, stora, i aluminium
Till degen går det åt:
6 dl vatten
12 duttar salt.
2 dl rom (sprit är bra i alla bakverk)
6 dl vitlöksolja ( varning: det stinker sedan i hela köket och om händerna efter all knådning men gott blir det!)
dryga 2 kg mjöl..och lite till.

Fyllning:
1 kg skinka
1,5 kg tomater
1 påse gräslök
500 gr fetaost
1 kg riven ost
20 ägg
2 liter mjölk
och 40 kg energi och ork..och en varmluftsugn underlättade då man kan köra många pajer på engång.

Jag kan ju bara meddela det att jag har sån värk i mina axlar och i mina skinkor, uppenbarligen så är det dom delarna som tar mest stryk av degknådande som jag gjort i stort sett varje dag...
och ännu är det inte klarbakat.
Missförstå mig rätt.
Jag älskar att baka, men nya frysen är full.
Jag önskar att festen snart är över, fast samtiidgt inte.
Jag älskar ju att fixa, fixa för min dotter, fixa för vänner och familj, men när nästa barn ska ha sin namngivning, påminn mig om mina värkande leder.
Kram puss Mamma

Filosoferar

När Julia ofta ligger på filten efter att ha ätit så hör man detta filosoferande. Detta underbara bubbel med sig själv, eller med sina leksaker, det är helt underbart att lyssna på så jag smög fram kameran utan att hon nog tänkte på det.. Puss Mamma

Pusskalas

Jag skulle lätt kunna sitta och pussa på den lilla runda älskliga underbara varelse 24 timmar om dygnet... / Mamma

Kråksparkar och Ögonstenar

Min Lycka, Min Ögonsten, Mitt Allt, Min Dotter. Älskar dig gränslöst! Trots att alla vakentimmar med amning satt sig kring ögonen ser jag....
Puss Mamma

onsdag 18 mars 2009

Morgongymnastik alá Julia



Vår dotter är vig, det har hon efter mamma-the-dancer, pappa är ju vig som ett kylskåp. Idag var det dock första gången hon på egen hand stoppade tårna i munnen och sånt måste ju förevigas. Så, den här är för dig mormor! :-)

(min mamma älskar att snufsa på bebisfötter men vem gör inte det :-)

tisdag 17 mars 2009

Mitt liv som bagare...


Bakstatus dag...ja gud vad är vi inne på nu?
Dag fyra?
Ja det stämmer nog.
Men idag tog vi det lugnt med mjölpåsar och annat, tänkte jag, men när jag summerar dagens bak som visar resultatet att vi tog det allt annat än lugnt.
Ändå så tog vi 10 utav dom bakade pizzasnurrorna till kvällsmat ihop med en stor sallad. Och så kallar Jonas mig feeder. Det första han säger när han kommer hem och jag bakat är: -Jamen jag MÅSTE ju få smaka, så gör man alltid innan fest, man låter någon smaka av liksom!
Ååå karlar!
35 basilika frallor och 85 pizzasnurror blev det.
Morotsmuffins imorgon, kan ändå inte köra igång mixern nu för att riva morötterna, Julia har somnat, lilla lorpan, duktiga hon sitter med när jag bakar, får hålla i vispen och leka med sin slickepott, idag köpte vi en ny, den hette Jonas, det var roligt.

Kram Mjölig mamma

måndag 16 mars 2009

....Ni ska ju inte tro att draken gick säker hon heller. Julia utesluter ingen. Rättvist ska det vara. Får Laban kyssar ska Draken också få det..dock kan ju sägas att när kameran stängdes av så slängde hon bort draken och gick på Laban igen. Sicken tjej... Puss Mamma

Julias kärleksstund med Spöket Laban slutar med kräk...

Idag firade vi Nationella Vecko-Klänningsdagen. Helt instiftad av undertecknad som älskar klänningar och vars dotters garderob dignar av dom. Därav den något somriga varianten dagen till ära. Här tar vi ingen hänsyn till årstider på denna viktiga dag. Klänning som klänning. Så, alltså, en dag i veckan är det klänning, mest för sakens skull. Kärleksstunden med Laban slutade dock med kräk då hon stunden innan precis fått mat..Stackars Laban vad han får utstå. Kram Mamma

Baka baka liten kaka....

Bakstatus dag III:
Idag har vi bakat så mjölet har fart omkring i hela köket. Först fick vi gå till Focus och ladda specieriskåpet lite till och sen hem och sätta degen till basilikabröden och hjälp så den jäste...



Förutom ca 60 basilika bröd (som måste bakas lika många till) så blev det även 82 st choklate chip cookies och 48 kokostoppar.
När pizzasnurrorna skulle bakas så pyste musten ur mig och middagen skulle lagas..


Julia har varit som en solstråle hela dagen, men efter fyra-vilan var hon väldans kinkig men sedan när Jonas skulle ge henne halv sju gröten såg hon så här from och snäll ut.. :-)

Imorgon bakar vi mera...
Frysen är snart full, ojdå!
Kram, trött mamma

lördag 14 mars 2009

När mamma bakar...

...måste man ha förkläde och scarlett,men den hittade vi inte så för att inte få mjöldamm i hela huvudet fick jag en handuk på mitt lilla hår.

Bakstatus dag II:
Jag har nu "bakat" en prinsesstårta, det var min första...till Telma och Tildes mamma Veronica.Den är 18 cm i diameter och ca 11 cm hög och fast det tog slut på min redan trasiga pysseltumme så är jag nöjd.
>

Bakstatus för namngivningsfesten ser ut så här just nu:
68 st sötmandelkakor formade som J och doppade i choklad.
103 stora syltkakor
3 kladdkakor
ca 100 rosa Nassekakor
ca 40 rosa brysselkex.

Kunde inte baka mer idag för smöret tog slut...
Kramar Maja

fredag 13 mars 2009

Knep & Knåp med Mamma-Maja





Nu är dom klara, påskpresenterna, till vem kan jag ju inte säga för vederbörnade hänger på min blogg ;-)
Bokstavs O:et var det första jag nånsin gjort så tekniken kan nog förfinas lite.
Den lilla prinsessan som skall ha O:et får vi ju dock hoppas inte har mitt kritiska öga...
De små äggvärmarna gick snabbt, även dom kan nog förfinas men Hey, äggen blir varma och inslaget i cellofan ser det mesta fint ut :-)
Nu ska jag sy ett J....J som i Julia.
Kram Mamma

torsdag 12 mars 2009

Dags att barnsäkra...

Lägger man Julia på golvet kan man inte titta bort många sekunder, efter en bråkdel så har hon ålat sig, baklänges, bort på golvet, längs väggarna och drar sig uppåt hängande i sakerna, allt ska pillas på, sultas på och bitas i..
Förut "hittade" jag henne bakom babysittern på golvet, hur hon kom in där bakom vet jag inte....och snabbare än Lucky Lukes skugga så var hon uppe med sina små knubbiga undersökande händer i strömdosan, AJJABAJJA fröken så nu sitter det skyddslock där som vi insförskaffat på ikea. Jisses trodde det var långt kvar till den barnsäkrande-perioden men iche...Sen ålade hon vidare och hamnde med benen under soffan, då var det inte lika roligt längre...
kram Mamma








Snart i vår ägo..


...På lördag hämtas den, tjohopp.
Våran nya extra frys, en Gram FS 120.
Jag kan äntligen börja baka och bli avstressad inför nangivningsfesten.
Oj vad det ska bakas, men så roligt! Och då vi har en varmluftsugn så kan jag lätt bara slänga in tre kladdkakor på en gång, tre pajer..osv.
11 satser stora cupcakes ska det bli, chokladbollar, småkakor, matbröd mm.
wwwwwieieieiei, här ska det bakas!
/ Mamma

onsdag 11 mars 2009

Herr-besök

...idag kom Jenny och Edwin och hälsade på. Grattis på namnsdagen Edwin!
Dom hade med sig underbara och goda små sarah bernhard kakor, åh så dom sätter sig på låren. Julia och Edwin pysslade om varandra i soffan, jenny och jag pratade. Hennes pappa har cancer, igen. Livet är inte så självklart som man tror. Han besegrade strupcancer förra året, och nu fått i levern, när ska dom få landa melan varven. Och tänk att det ska behöva hända något stort innan man tar tillvara på dom små sakerna, ser träden för skogen så att säga..
Vi tog en avslutande promenad i vårsolen, fast det var kallt, fast ändå lite varmt.
Edwin är så otroligt duktig, han ålar både framåt och bakåt, sitter upp utan stöd och när jenny håller honom i händerna så tar han riktiga steg framåt! och nu ska ju alla veta att han är nästan en månad yngre, duktiga killen!

Idag kom även en massa tyger hem så nu kan jag sy en massa.
Tvådelade pjamasar till Julia, bokstavskuddar, veckade kjolar, en klänning, och så kom det hem en massa fina garner så nu kan jag återuppta virkandet av bakelser och så var det tyg för att sy nya överdrag till våra matbordsstolar.
Oj Oj jag behöver 48 timmar på våra dygn..
Kramar!












tisdag 10 mars 2009

Bakdag & Matsuccé

Först så började vi tisdagen med att baka stooooora choklad cupcakes till pappa som han ska ta med och bjuda gubbarna på jobbet med eftersom han fyllt år..
Då fick jag ha hörselkåporna på för mamma körde smeten i mixern och det lät så så så så högt.


Sen bjöds det på potatis och majspuré, premiär och hjälp så gott det var!
Jag åt tre iskuber potatis och till efterrätt fick jag passionspuré och åt först 2 iskuber men jag ville ha mer så jag fick två till...och när man ätit så mycket då ser man ut så här...

Puss Julia