tisdag 10 januari 2012

Snö och Pulka


Åh vi har snö!!
Idag startade vi dagen med, förutom att ha lång mysmorgon med sagoläsning i sängen, att sjunga högt och glatt:
- Vi ser det snöar!!


Lagom till Alice 11 vila (hon sov sedan till halv två) så tog vi oss ut, fullt munderade med underställ och mellan lager och varmt om fötterna.


Snön var ganska isig så ingen snögubbe blev det, inte heller något snöbollskrig fast vi försökte, men snöänglar gick det att göra iallafall.


Och vi åkte PULKA! Den fick äntligen komma fram ur sitt lilla skrymsle i förrådet.
Borta i stora backen fanns det för många stenar sa dom andra två mammorna vi träffade vi så vi alla tre (mammor) drog våra barn i pulkorna uppför, och sprang nerför, den lilla backen strax före oss.



Eftersom det var så himla isigt, moddigt och o-sandat gick det med en hiskelig fart.


Sen ville fröken testa sandlådan....


Och så undrade vi vad pappa haft för sig som satt en stor plastsäck och silvertejp runt vår oanvända skorsten....såg superknasigt ut och är inte vårt fallfärdiga gamla ruckel till garagage en skamfläck för bygden så är nog vår skorstens utseende det just nu men läcker in, det gör det inte :-)


När vi kom in efter några timmar ute bäddades fröken ner framför Mamma Mu och kråkan, hennes nya favoritfilm, i väntan på dom stuvade makaronerna som skulle serveras som dagens lunch,


- Bäst ja vijaj jite mamma, sa madam.
Ida äj det ju gymnastik!

Och ja, i skrivande stund är det Jonas som dagen till ära, på Årets första gymnastikpass efter jul-lovet, är iväg med lillfis och jag och Alice ska fixa middag för köra bil, i detta väglaget, det gör jag då rakt inte.

Kram Maja

Inga kommentarer: