onsdag 5 december 2012

Att göra julbak lite i tid

 
 
 

 
 
 
Årets julbakande har hållt på ett tag.
Med två barn hemma heltid är det lättast så.
Vi startade med att baka

Chokladbiskvier

Som är jordens godaste, och lättaste, och om sambon visste var dom göms hade dom varit slut innan dom fanns.
Nu finns det 70 stycken så det ska väl räcka nån vecka..eller till jul :-)
 


 
 
 
 

 
 
 
 
 
I en muffinsbok hittade jag detta Mördegskolachoklad kake-recept.
Och trots att dom var lite trixiga att göra, var dom helt klart värt mödan för hjälp så dom smälter i munnen.
Mördegsbotten, ovanpå seg fransk kola och så tjockt lager mörk choklad.
Jamen det är ju en hit så det förslår.
 
 
I år bojkottar jag traditionellt julgodis som knäck och kola, det är ändå ingen som äter mer än några stycken och vi har kvar godsakerna långt in i påsk..
 
Istället tillverkas

Snöbollar

 
 
Små små delikata saker av grädde vitchoklad limeskal och kokos.
Stelna lite, rulla till små små bollar som rullas i kokos och så kyla.
Som små chokladbollar, fast bättre....
 
Julen närmar sig...
Maja

Inga kommentarer: