måndag 17 december 2012

Att ha njutit av sista snön?

 
Lördag och efersom pappa J åkt bort hela helgen så var jag och tjejerna allena, igen.
Vi pälsade på oss efter frukosten och lagom till vi var klara svängde Stina och Albin in på uppfarten.
 
 
 
Det var hur mycket snö som helst och det är ju onekligen ohyggligt svårt att ta sig fram då för en påpälsad liten Alice.
 
 
Vi gick bort till pulkabacken där vi inte alls var ensammna men när barnen tröttnat på pulkaåkning gick vi tillbaka till huset.

 
Finaste lilla Albin.
 

 
 
 
 
Vi rullade snöbollar och byggde snölyktor och dom små barnen la sig i sina vagnar och vilade medan vi stora byggde ännu mera snögubbar och letade fram hattar och halsdukar och krokiga morötter och stenar.
 

 
Vi gjorde varm choklad och fikade lussebulle och pepparkakor där ute och pratade lite med grannarna
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Snögubben döptes till Orvar och Julia blev helt betuddad i den.
Och tydligen så var orvar en hon, och när det strax före vi gick in kom regnblandad snö så ville hon att vi skulle ta på Orvar lite regnkläder.....


 
Triss i snölyktor
 
 
 
Och så gjordes också en liten Snögubbe bebis så orvar slapp stå ensam där ute

 
- Mamma, jag kan stå så här hela dagen tror jag....

 
Sen gick vi in allihopa, Stina och Albin också, gjorde blodpuddingslunch och strosade runt i lagom varma underställ och ullsockor och när vi vinkat av Stina och Albin vid tretiden tog det nog bara någon timma innan mörkret föll och jag gick ut och tände snölyktorna som Julia och Alice beskådade från fönstret och blev så lyckliga och klappade händerna över det fina.,
När barnen fått sina bad men mamman fortfarande knallade runt som hon gjort hela dagen knackade det på dörren och där utanför stod vännerna Linda, Sven och lilla Olle, Petter och ännu mindre lillasyster Lisa, snart fyra månaders pluttig och jisses så liten och jisses så stor Alice blev i jämförelse.
Vi dukade fram fika och myste och pratade och barnen lekte och när mörkret blivit mörkare och det var dags att laga middag och hoppa i pyjamasar så vinkade vi av dom..
 
En riktigt fullmatad lördag med massa vänner och värme och snölek men tyvär, Orvar, hon levde inte länge.
Det började töa redan på sena kvällen när barnen somnat och när söndagsmorgonen kom så såg vi att hela Orvars kropp hade ramlat av rumpan, som Julia sa.
- Mamma, nu ser man bara rumpan på Orvar, kroppen och huvudet har ramlat mamma....oj oj...nej...
Inte gick det att reparerar henne igår heller för hela söndagen var en dag av plusgrader och töväder ocu idag, ja idag har vi inte mycket snö kvar.
Men som vi njutit av den, så om vi nu inte får mer, så har vi njutit av varenda flinga vi hittils haft.
 
Kram Maja

Inga kommentarer: