fredag 27 december 2013

SÅ VAR ÅRETS JUL TILL ÄNDA


Så blev det då äntligen julafton, den där morgonen som barnen väntat och väntat på.
Ställt gröten och mjölken vid öppna spisen till hungrig Tomtefar där han kommer på renar med släde och landar på taket, fullastad med paket till jordens varendaste unge.

Gröten som på morgonen var uppäten och under granen låg varendaste paket.
I år kom ingen tomtefar i regnovädret utanför, dom hade ju träffat honom i verkstan på Liseberg och vi gjorde årets utdelning på barnavis.
Utspritt och lite paket pö om pö.
Nog fick dom gå och vänta lite, och fråga och fråga.
Men samtidigt, så vet man ju själv sedan barnabenen att den där väntan, den där hiskeliga väntan var ju förfärlig och mängden julklappar var stor detta året så för att alla klappar skulle kunna uppskattas, satte vi oss ner och tog lite då och då.
Rekommenderar det varmt när man har små barn....

Jag bjuder på bilder från dagarna tre.
Från vårt julfirande med familjen, med farfar och Gunilla, med dom nya hundarna Pelle och Josefina, med min bror Markus och hans Lotta och självklart med våra finaste små.

Jag kan bara hoppas att alla haft en skön och fröjdefull jul med tomtebloss vid maten och Nu är det jul igen för full hals, och God Jul i strupen och kramar i armarna och så all denna förevigt nu undanstoppade julmat som frun i huset inte alls har ett så gott öga till men som självklart dukades upp på bordet.

Jag önskar att alla haft det där.
Eller iallafall ett uns utav det.
Att julen varit en bra tid för de allra flesta.

Det enda vi saknat och saknar, är ju det vita som borde signa ner, så vi fick pälsa på oss och lufsa runt i snön och dra pulka och barn efter oss och värma kalla händer med varm choklad i termosen.
Men den kommer nog, dom säger det.

Så, varsågoda.

Våra juldagar.






- Mamma idag ÄR det julafton, som jag längtat!



























God Fortsättning

kram

Maja

Inga kommentarer: