torsdag 1 oktober 2009

Kyrkans SÅNG & LEK = Given succé tyckte Julia!






Åh idag var det dags. Tjoho.
Vi tog på oss varmt varmt och packde vagnen, eftersom det regnat på morgonen åkte även mammas regnkläder ned.
Vi gick strax efter nio och var framme någon minut sena så nästa gång får vi börja tidigare sa mamma.
Vi var 8 barn idag , men en mamma sa att det kan vara uppåt tjugo stycken, och deras mammor och en pappa. Alla mellan 8 månader och två år.
Vi sjöng en lång lång stund, hoppade och dansade och snurrade, och fick välja maraccas och så fick vi sitta under ett böljande himlatäcke (tyg, som vi föräldrar böljade med. mammas anm)
Och så sjöng vi namnleken och en massa sånger om jesus och gud men även Herr Gurka och om grodor. Jag gick runt lite och tittade, kramade mamma och gav henne trillioner pussar, sitta still var inte så skoj när man kommer till en ny rolig plats. Sen sjöng vi fika sången och sen fikade vi.
Oj vilken fin frukost sa mamma för det fanns frukter, både färska och torkade, keks, rån, smörgåsar, OST, hurra, och smör, och kaffe och the och vatten till oss små, och banan och massor annat, så mamma hade inte behövt att stoppa ned massäcken som hon gjorde. 20 kr per familj kostade det och man fick fika tlls det tog slut. Vi satt vid ett jätteroligt bord där mamma pratade med två andra mammor och jag med en Elsa och en Mira. Efter fikan var det lek till kl 12 när det var dags att gå hem. Först ville jag bara vara där mamma var men sen gick jag runt, klappade lite på Tim, och på Felix, och lekte med Elsa. Sen var det dags att gå hem, eller gå, mamma och jag orkade inte gååååå hela vägen upp till oss idag igen, så vi gick och tog bussen som kom lägligt och den snälla buss-chaufören stämlade våra provåkarkort som egentligen gick ut för tio dagar sedan så nu åker vi gratis överallt i två veckor!!
Han berättade också , på klingande norrländska, att när man bor där vi bor så kan beställa limosinservice....Flexlinjen alltså,om bussarna inte stämmer, så det ska mamma kolla upp.
Väl hemma så slockande jag som en stock i vagnen och vaknade kl tre. Det tar på krafterna att vara med en barn och sjunga så mycket men oj så skoj jag hade!!
Kramar Julia

Ps, mamma hade bara med sig sin "skötväske-kamera" så bilderna blev superdåliga....
Ps igen...mamma är ju inte ens med i Svenska Kyrkan men det sa vi inte till någon, tihi..

Inga kommentarer: