söndag 11 april 2010

Goda Grannar.

Godmorgon.
Lördag igår och lite sjukstuga.
Dels jag men dels också Julia som varit dunderförskyld sedan i fredags eftermiddag, med svårt att sova/andas pga allt snor och tjock hals.
Pappa J åkte över dagen, stackarn, till Norrköping, där han med facit i hand säkert inte hade behövts, för att flytthjälpa men kom alltså hem på kvällen med dryga 60 mil i bagaget.
Det känns ju alltid alltid bättre att vara två hemma när ens barn är väldigt dåligt och man själv inte är tipp topp.

Våra goda grannar Anna och lilla Paula kom ju förbi som jag skrev i inlägget från igår, och gissa om Julia blev glad. Den stackars matstolen har hon släpat runt hela huset snart och dockan ska ömsom sitta där eller sitta i gungan och då puttar Julia på och säger: - Ohwiiie! (som mamma brukar)


- Nu ska dockan äta...


- Nu har du ätit klart...


- Så nu ska du gunga...


- Ohwiieeee!
Den stackars Ella for fram och tillbaka mellan gunga och stol...

Docksängen är superfin och stämmer mer med Julias stora säng så därför säljs den andra för billig penning.Hon fick också en My Little Ponnyhäst, käpphäst, som låter galloperande om man trycker på örat, ngt Julia gäääärna gör hela tiden och hoppar runt som pappa J visade. (det hade nästan varit värt ett videoinlägg...)
Den är lite för lila, lite för plastig och lite för skimrande för mamma majas smak men sålänge hon tycker den är skoj får den vara framme :-)

Dagens Boktips!Böcker fick hon, säkert 20 stycken.
Så många fina nästan nya pöcker, bla dessa jag tagit kort på. (men även Max, Milly mfl)
Mollan böckerna är underbart pedagogiska och jag har suktat efter dom, och Ingrid, det är Katarina Janousch som skriver med underbara bilder om sin dotter Ingrid. Den här var lite speciell då den handlar om plåster.

Julia A V S K Y R nämligen plåster. Hon får gåshud och -NEJNEJNEJ!!! vid blotta åsynen av en plåsterask....
Helt fantastiskt är den iaf och härlig och i stil med den bok om Nejlika (fran farmor) vi läser varje varje dag här hemma.

Så trots sjukdom och annat så var det en rolig lördag!
Kramar Maja

Inga kommentarer: