tisdag 27 april 2010

Nikita och Mariah på besök

Igår måndag kom mamma Mariah och Nikita, eller Tita, som Julia började säga på morgonen, och skulle fika våfflor och leka.
Dom hade med sig en massa presenter till både mor och dotter, söta dom!
Trots att det var Nikita som fyllt år och inte Julia.
Nikita är så himla fin och pussig och kramig och vill så väl, men Julia fick stora skälvan och blev lugn som en filbunke och ville inte pussas lika mycket, eller kramas, men dom läste böcker och lekte med kakor och nästa gång är det vi som åker in till stan för fika/lek/tjatter :-) Roligt!

För som många av er redan vet nu så har pappa J from idag tisdag kl 18 körförbud för farbror Polisen....
På väg hem från Norrköping i söndags, på motorvägen där det går från 100 till 80 stod polisen med sin kamera och Jonas körde om....
Skrevs ned till 114, fick 3600 i böter och körkortet indraget på plats.

Till skillnad mot vad många kanske tror, eller själva skulle ha gjort, så har jag inte varit det minsta taskig eller fällt dumma kommentarer (när han inte själv öppnat upp för dom...), jag vet att han grämer sig själv ändå att kommentarer varken hjälper eller muntrar upp.

En till tre månader är det borta, beror på vad dom anser.
Det positiva i kråksången är att nu har Julia och jag bilen heltid och kan ta oss överallt vi vill, hälsa på vännerna oftare i stan utan att passa buss och språvagn, eller stressa till affären för att handla kvällstid, vi kan göra utflykter till Alinsås och bara fika eller gå i deras svar på Slottskogen med djuren...
Nackedelen är att nu måste jag köra alla inplanerade långresor, utan möjlighet att kunna byta förare om man blir trött, vi ska till Täby i juni på bröllopsfest och till Sandviken i midsommar och har vi riktig otur så mister han det över juli också och då har vi semestern med inplanerade utflykter til Kolmården mm...
Baksidor och framsidor med allt.

Igår tog vi iallafall Håkans bil, som vi bytt til oss över kvällen, och det hyrda Statoil släpet och körde till Borås där vi hämtade det fina vitrinskåpet jag längtat efter...
Vårt nya prylskåp, där fina saker ska synas, sånna man vill se, men inte ha framme, men som inte förtjänar att ligga i lådor i förrådet.
Serviser, foton, Julias första skor...

Ikväll blir det äntligen lite mammalyx också, den inbokade tiden förra veckan sköts ju framåt pga teknologens akut sjuka dotter och jag ansåg att hennes dotters njursjukdom var betydligt viktigare att ta hand om än mina naglar, men ikväll sker det, ska bli så härligt, att ngn annan gör det mot i normala fall jag själv.

Kramar , Maja

2 kommentarer:

Mamma till Linus och Wilma sa...

Hörde om Jonas från Jenny.
Själv åkte jag fast igår för fortkörning. Körde 54 på en 50 väg trodde jag.. haha där var det numera 40. 2400kr.. svider allt i plånboken..
Fast tack olov fick jag behålla mitt. Hälsa Jonas..

Malin sa...

Usch va trist med körkortet, sånt är ju så lätt hänt när det blir lägre hastighet och vägen fortfarande är bred och gasvänlig. Vilken tur ändå att det inte var ett helt år.
Vilka sockersöta tjejer!