fredag 30 maj 2014

RABARBERKRÄM ALA ENKEL


Ute i trädgården växer rabarbern så det knakar i huset.
Som en regnskog står dom där dom största och dom små stackarna kämpar efter solljus och plats så det fanns ingen annan nöd än att gallra och vad gör man med det gallrade?

Jo man kokar kräm.

(med facit i hand lite onödigt eftersom jag trodde att det skulle vara uppskattat av barnen och världens smarrigaste mellanmål men nix)


Hur gör man då denna delikata anrättning som skall ätas lagom ljummen och med kall mjölk?

500 gr skivade rabarber. Jag lät skalet sitta kvar för jag är ju en smula lat.
5 dl vatten
1 dl socker
Koka så det kokar sönder,
3 msk potatismjölk blandas med lite vatten så det blir en smet och så häll på det  i en stråla och koka upp.

Klart!
Enkelt så det förslår.
Tur mannen gillade de iallafall....

Kram


Inga kommentarer: