onsdag 14 september 2011

Gymnastik


Gympa redo.

Första gången för Gymnastik med ledaren Annika och gruppen för 3-4 åringar for vi iväg på igår jag Julia och Alice.


I sin ryggsäck hade hon själv packat ner vattenflaska, gymnastikskor, och en liten svett handduk.


Det var blandad grupp med både tjejer och killar men alla var 3-4 år. Annika hälsade alla välkomna i dörren och det var svårt att inte redan där tycka om denna fantastiska människa som nu har dessa pass, tio gånger, helt idiellt för hon vill att barn ska röra på sig.


Tiden var 1730-1815 vilket passar perfekt men då alla var en kvart tidiga så fick alla barnen springa runt med bollar som hon lagt ut på golvet.


Annika samlade sedan ihop alla att sitta i en ring där det var upprop.
- Har vi Julia här?
- Jaaaaaaaa.

Efter upprop blev det uppvärming. För alla nya berättade hon att vi springer till musiken på dom svarta strecken, runt runt....
Och det gjorde dom i säkert fyra minuter.
Men som ni ser på bilden ovan tog Julia ibland en avstickare :-)
Jag kunde då inte springa runt med henne eftersom jag hade Alice i famnen men Annika tog då fatt i hennes lilla hand för att leda henne rätt.


-Alla barn Samling vid väggen, tjoade Annika och alla sprang lydigt, mer eller mindre, och satte sig.
Nu skulle det bli hinderbana...som vi föräldrar byggde upp.


Så Alice fick förpassa till ett hörn där hon inte satt i vägen eller kunde tippa och så bar vi bänkar, plintar, mattor, vevade ner ringar från taket, la ut rockringar mm, mm.


Jag måste säga att det var en något avancerad hinderbana för denna åldersgruppen men dom klarade det.
Vi föräldrar hjälpte ju till och höll i hand på balansgång och vid ringar, första varvet var trixigt, det trixigaste var att förklara för Julia att man måste ta det i tur och ordning.
Hon som älskar att hoppa ville stanna vid plintarna hela tiden, och ringarna...
Fyra varv körde vi, eller fem.
Svettiga var dom allihopa.


- Samling vid väggen, ropade Annika igen och förklarade för alla barnen, medan vi föräldrar plcoakde bort hinderbanan, att nu skulle dom leka Ställa-sig-på-sträcken.


- Alla barn ställer sig på....RÖÖÖÖD!
Och jisses vad dom sprang.


Alla barn beredda för ny färg...
- Alla barn ställer sig på.....BLÅÅÅÅÅÅ!
Och så sprang dom.
Trodde inte det fanns så mycket spring i alla dom där små benen men tji fick jag, och många med mig.

Efter en timma var det slut och Annika samlade alla i en grupp och tackade för idag.
Nästa tisdag bär det av igen men antingen så åker bara jag och Julia och lämnar Alice hemma eller så åker Jonas och Julia.
Jag är iallafall imponerad av Fialotta som grejjade det, det var lite svårt att ta in allt tror jag, och hon tittade lite på hur dom andra barnen gjorde, men hon satt still när dom skulle och sprang när dom skulle och gjorde sitt allra bästa bästa.
Framför allt tyckte hon att gymnastik var roligt.
På vägen hem hade vi dock ett litet napp-utbrott som var mindre roligt då hon var så hiskeligt trött och blev galen för att jag inte hade nappen med mig, vilket resulterade i krokodiltårar, skrik och elände.

På det stora hela var det en bra dag, trots många utbrott och hyss från fröken som fick mammas hår att kröka sig på huvudet, men bara vi sitter ner och läser böcker, eller bakar som vi gjorde igår så är allt bra...

Kram Maja

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi gick på gympa som öppna förskolan hade. Då hade jag bebisen i en babybjörn för att kunna ha händerna fria för det större barnet.
Gympa är jättebra på vinterhalvåret då man kanske inte alltid är ute de "obligatoriska" 2 timmars passen på lekplatserna!