fredag 13 november 2009

Det ska ta sin tid..

Hallen.
Den är påbörjad sedan länge men nu går det framåt. Det saknas en våd på ena väggen, att den inte blev satt berodde mest på att vi dividerade om vi skulle tapetsera änden på garderoben då förra ägarna klantat sig med hörnmålningen så antingen tapet eller så måste vi byta sidstycket, eller måla allt, och målar man sidstycket måsteman måla ALLA dörrar också, vilket är svårt att få snyggt och just nu håller inte budjeten för att byta ut alla fem dörrar även om det hade varit det optimala pga små märken och skav..
Det saknas även en våd under trappen men det hängde också på att jag skulle spackla och måla hörnet och det har jag gjort så nu kan den sättas.
Jonas har också, som ni ser, börjat regla väggen för att sätta upp panelen så det går framåt, under tiden lever hallen sitt eget liv i K-A-O-S!
Det är saker överallt, slipdamm, byggdamm, skruvdamm och vanligt damm, det kvittar hur ofta jag dammsuger här uppe, det syns inte, byggdamm lägger sig som en äcklig fin hinna över allting annat.
Det kommer att bli en formidabelt snygg hall, men det tar sin lilla tid. Det är inte många timmar Jonas kan snickra när han kommer hem strax före fem, och Julia vill lägga sig senast sju så då går det inte att hamra eller borra, jag kan inte heller, fast jag skulle vilja, fixa och tapetsera mm på dagarna, dom två korta pass hon sover försöker jag hinna med om det är ngt som ska göras men ibland räcker tiden bara till att få till en dusch och ta en kopp kaffe i lugn och ro.
Vi har också åkt på att köpa nya fot och taklister då det skulle ta en evighet för mig att fixa dom gamla Jonas tagit ned. Och då får man ställa sig frågan, är det värt att slita hund med att dra spik, slipa och måla dom gamla listerna (det är en mångd) och det kanske ändå inte blir bra, eller ska man investera dom där 1000 kr i nya lister och det känns fint? Tid är ju också pengar....
Här är iaf lite uppdaterade bilder från hallen...eller det som ska bli en sådan :-) För just nu fungerar tvättstugan som vagn-parkering och den inre hallen mellan bastu och förråd som klädkammare...
Kram Mamma


Panelen som ska upp på långväggen upp i trapp och upp mot allrum/middagsrum.


Byggkaos, pryttlar, panel, verktyg och en liten nyfiken hårboll...förlåt, katt.


Vi kommer att sätta den där sista våden efter dividerandet ang garderobssidan.


Jonas reglar väggen..


För framtida rivare..


Våran nu icke fungerande hall...


Våran uppgång till övreplan där vi lever och bor.

/Mamma

Inga kommentarer: