måndag 2 november 2009

Sankt Jörgens SPA och Resort.


Den stora inomhus poolen där man längst bort kunde sitta i sköna soffor och dricka the och äta frukt i Thehuset..


Utomhus poolen som vi inte testade..


Fotbadet ser man längst bort och duscharna.


"Kobra-massage" av axlar och nacke i stora poolen, supersköna.


Den hemska Aufguss bastun...

Lördag.
Kristina och jag skulle ju få skämma bort oss på några timmars SPA.
Det var så så så så härligt!
Vi gjorde våran Spa-ritual (ett speciellt paket man köper) på 4,5 timma, men vi hade lätt kunnat vara där i två timmar till.
Vi tog det lugnande paketet, man kunde välja på energigivande och renande förutom de vi tog. Det kostade 695 kr och var värt varenda öre och massa mer (men vi hade ju tom presentkort)
Det var så fint, så avslappnande och man kunde gå mellan alla bastu och pooler och duschar och annat, hur man ville, sätta sig och slappna av i sköna stora soffor och dricka the och äta frukter närhelst man ville, bada i stora poolen eller vila i ett fint rum där det fanns en vacker öppen eld..
Vi började med japansk tvagning, det påminner om turkiskt bad med sitta på pal och tvätta sig med tvättlapp i olika rörelser och hälla vatten ur en spann, bara där satt vi nog i tjugo minuter..
Sen var det fotbad, och en lugnande avslappnande bastu som kallas Caldarie som höll 40 grader, följdes av simning i den stora poolen där det fanns massagemunstycken för ben, rygg och så axlar och nacke, jag gjorde alla utom benen, den tror jag Kristina gjorde..i alla poolen fanns det undervattensmusik så man bara låg där med öronen under vattenytan och njöt.
Vi tog en lång paus och kröp upp i våra badrockor och drack the och åt frukt, sen skulle det bodyscrubbas och duschas i en Adventuredusch med vatten som doftade tropiska frukter, gud så häääääärligt!
Lermask i ansiktet och in i ångbastun, den var lite jobbigare innan man kommer in i andingen men vi satt där i dryga tio iallafall.
Ljummen dusch, bara dom vanliga enkla duscharna var sköna och jag tog flera gånger dom speciella massageduscharna som sprutade stenhårda strålar så det kändes som riktig knådning av axlar och nacke, det behövdes efter avbruten sömn i snart 1,5 år.
dags för bastu igen, kristall och aroma bastu, 60 grader och där luften innehöll goda dofter. Där låg man ner och bara njöt, hur skönt som helst.
Dusch igen och sen krypa in i badrockarna igen och lägga sig i sköna vilstolar i eldrummet 20 minuter, men vi låg säkert där i 30.
Den varma källan, det skulle ge intrycket av en grotta och där vattnet bara var 30 cm högt och 40 grader varmt, taket fullt av små små lampor, dunkelt och undervattensmusik, man skulle bara ligga där och flyta, helt ljuvligt.
Ännu en ansiktmask och in i den avslappnande bastun Cadarie igen.
När vi satt där kom Spa-värden in och frågade om vi ville vara med på en "Aufguss", och det tänkte vi att varför inte?
Men hjälp..
Vi satt i en vanlig torrbastu med vädlig hetta, jag hamnade bredvid aggregatet precis, vi var fullt där inne, så hällde spavärden på aromatiska oljor i mängder och började slå med handduk så hela bastun blev ännu varmare och det luktade starkt av mentol. Jag klarade inte av det trots ispåse som man skulle ha med sig utan fick gå ut, Kristina var tuffare och stannade kvar under dom tio minutrarna det tog.
Innan vi avslutade tog vi lite frukt och dusch och sen skulle man smörja in hela kroppen i bodyoil. Jag tror aldrig jag känt mig så ren i hela mitt liv, och jag tänker defenitivt göra om det igen. Supermysigt var det och vi anammade inte att man skulle vara tysta :-) Fast vi störde ju ingen med vårt babbel.
Kram Mamma
ps, bilderna blev väldigt pluttiga,tog dom på Sankt Jörgens egen hemsida..

Inga kommentarer: