torsdag 27 september 2012

Att ha varit dagmamma


Vilken härlig onsdag trots det dåliga vädret.
Sofia kom in strax före lunch och hade väldigt svårt att vilja gå hem sen när klockan närmade sig åtta.
 
 
 
Hur som helst, när Alice stod där ute och sov varmt nerpackad i åkpåse och mössa, ja jag vet, galet så det förslår men det är kallt när man står still och hösten är här med besked just nu...
Så singlade det ner vitt florsocker.
Inte grå aska som om någon eldat utan just, kritvitt florsocker.
Torrt torrt konstigt.
Enda sättet att sedan få bort det från vagnen var med våt trasa så jag undrar verkligen vad det var....
 
 
Nåväl, med lite extra barn i huset blev det lite mer markservice, Sofia hoppar på kryckor så att föreslå en skogsutflykt med fika var liksom uteslutet även om jag skulle velat så efter lunchen lekte tjejerna med smålego, lycka för Julia, ha Sofia för sig själv och när det var klart och innan mellanmålet serveradesmed nybakat sirapsbröd så fick dom mysa till det till Disneyfilm.
 
 
Sen stängde dom in sig på Julias rum dom där två och lekte och lekte, med dockor, med affären, med köket, med att dom diskade, var mammor, bäddade ner dockor och så läste dom.
Till middagen var det fullt runt bordet vilket var himmelens härligt och det pratades massor, om skolan, om betyg som kommer, om ämnen som var tråkiga och roliga och om hur länge dom egentligen får vara uppe och hur länge dom egenligen är uppe....
Skillnad det där :-)
 
När jag varit inne och natta Alice och innan det var dags för Julias pyjamas, som igår blev lite senare för Sofia satt och hade högläsning ur Bamseboken för Julia medan vi fixade köket.
Det var trevlig omväxling, att göra kvällsfint i köket medan man får en saga :-)
Jonas tyckte jag skulle anamma det, läsa högt för honom när han diskar, haha..
 
/Maja

Inga kommentarer: