måndag 24 september 2012

Att pösmunka sig lite

Från min vy i schäslongen ser jag på kvällens skräpteve.
Finns massor av saker jag borde göra men jag har valt att pösmunka mig lite.

Idag har varit en dag med full rulle men en skön fullrulledag tillsammans med mina dagliga följeslagare, skatterna, mina.

Idag var även dagen när vi skulle till biblioteket och hämta ut Julias första och alldeles egna lånekort som man får när man fyllt fyra, plus den bok man får då, Julia valde mellan fyra och tackade ljudligt och glatt för Petter och hans fyra getter..

Det var även dagen när Julias nya höstskor i plommonlila från Kavat kunde hämtad ut på posten, som hon sedan stolt spatserade omkring i och berättade för åtminstone tre bibliotekarier att japp, det här var hennes nya, och på sulan under finns en älg, bara det är ju värt att hoppa jämnfota för.

Det var också idag som vi bestämt eftermiddagslek och fika hemma hos Knytte-Knopp kompisarna My och Maja och deras mamma Julia.
Ja tänk er själva förvirringen bland alla inblandade när namn kastas ut och ropas och frågas och ja, ni kan ju tänka er.
Det var hur som haver fantastiskt roligt, lättlekt, lättomtyckt och o-lätt att få med sig båda barnen hem strax före sex.

Idag var alltså en dag full av alla möjliga faktorer.
Det var sovmorgon på tjejerna som vaknade strax efter åtta.
Det var även första dagen någonsin som Alice inte vaknat en endaste gång under natten.
Inte en endaste.
Den rollen tog Julia över.
Hon vaknade och kom smygande tre gånger.
Det var en fantastiskt bra dag.
En sån dag man kommer ihåg och ler så där lite fånigt ni vet.
När man tänker på alla bra förklaringar och berättelser och lösningar och frågor som storasyster bidragit med och alla danssteg skratt huvudskakningar och nickanden och detta ständiga hämtande utav böcker, som lillasyster bidragit med.
En bra dag.
Då får man pösmunka sig lite.
Kram Maja

Inga kommentarer: