tisdag 3 februari 2009

Öppna Förskolan

Idag har vi varit för första gången på Öpnna Förskolan på Kultur Huset Kåken. (inget kristet)
Vi slog följe med Edwin, Jamilia och Elly och där fanns även Siri och såklart deras mammor. Det var så många barn och föräldrar och faktikst tre st pappor!
Superfint var det.
Man fick skriva sitt namn i en bok när vi kom dit och eftersom det var första gången för oss alla (utom för Siri) så visade en fröken runt oss. Det fanns olika rum, fika rum och så fanns ett målar och pysselrum (där allt var gratis) och så fanns ett dockrum där det var utklädningskläder, docksäng och dockvagn och så fanns det stora rummet där det var mattor, soffor och massa "golvleksaker". Det var många nya intryck och fröken somnade som en stock efteråt.
Det började 1130 och kl 12 var det sångstund uppe på ovanvåningen i en stor sal där alla barnen fick sitta på röda runda mattor i en ring och så sjöng vi. En del var nya låtar men dom flesta har vi sjungit hemma, och så var de rörelser.
Julia hamnade bredvid en pojke som brukar vara där och det var intresse när det kom en ny tjej.
Just idag den tiden vi var fanns det bara bebisar i ålder 0-1 år, andra dagar och tider är det andra grupper, men det var verkligen toppen och något v i ska fortsätta med varje tisdag. Vi träffade även på där, sittade i dockrummet på golvet, en annan mamma som heter Kristina (Kristin??) och hennes Isabell, dom följe med oss andra och tog en lunchfika när det var slut på ÖF (Öppna Förskolan) Supertrevligt!
Och som vanligt när vi träffas så bara försvinner tiden och vipps så var klockan över tre och vi knallade hemåt i barnvagnsfölje..
Lite blandade bilder kommer här...
JUlia var superduktig och satt jättemycket utan hjälp eller stöd, men man får vara tokberedd för helt plötsligt så är det tyngdlagen åt höger /vänster som hägrar och fröken dalar i golvet..
Efter en sån här dag med mycket stohej så brukar fröken somna som en stock vilket hon alltså gjorde när vi satte occ och fikade vid två, vaknade här hemma vid fyra tiden och sover nu igen..Inte lätt att vara liten.
/ Mamma


1 kommentar:

Annikas Blogg sa...

Vilka fina bilder det blev i dag.ska maila över mina till dig med.kan du skicka vidare de mail med bilder du fått???KRAM