måndag 2 februari 2009

Shopping med Julia

Idag tog jag och Julia en shopping dag i lugn och ro. Jag lovade henne att vi bara skulle vara i stan från kl 11 till 13 och då vara hemma för lek och mys men kl var 14 innan vi stack nyckeln i dörren här hemma.
Varför det tog sån tid?
För att jag avskyr att prova jeans, eller jag tycker inte om att prova ngt i butikerna utan köper, provar hemma, syr om eller lämnar tillbaka om det felar lite.
Men jeans, dom måste ju sitta bra liksom.
Inga av mina gamla jeans FJK (Före Julia Kom) passar längre. Jag har inte blivit så värst mycket rundare men jag har breddats i bäckenet så jag får inte igen dom.
Och jeans är praktiska ihop med barn..så nya var jag tvungen att ha.
Nästa problem. Jag gillar inte tum storlekarna. Jag vill ha nummer storlek. Men jag vet inte hur många jag testat idag. Vi gick fram och tillbaka mellan butik och provrum. In och ut. Tur man har en glad och skrattande unge som gillar när mamma leker tittut bakom provrumsdörren.
Jag vill ha mörka jeanstvättar, jag vill inte ha slimmade ben utan mera bootcut osv osv. Kraven är många på litet utbud. Och varför i hela friden får man alltid så bubblig och blek rumpa i provrum? Och ben som stockar. Ben som faktikst var rätt så snygga hemma ser ut som vita avhuggna stammar i dom knähöga strumporna. Sexy..Not.
34 var för litet, där såg man celluiterna titta fram genom tyget. 38 var så stora att jag kunde slå upp ett tält och bjuda in lite vänner på fika..36 satt sisådär men bättre och vad hade jag för val. Det blev ett par för 400 på Kappahl.
Sen var det stövlar. Jag fick ju julklapp av Jonas på scorett som jag ville utnyttja och jag hittade ett par som var riktigt snygga och funkar båda som kjol/shorts stövel och stick-i-jeans-stövel.
Men återigen...mina ben som var ganska oki här hemma ser i butikens starka sken ut som en blek flaggstång med svår PMS.. Man blir ju inte vidare köpglad precis. Kan dom inte göra något åt det? Dämpad belysning, lite avskilda hörn osv.
Men jag kom ändå hem med dessa, det var resår och spänne upptill så tom jag får i mina ben OCH ett par jeans, tjohoooo!
FJK hade jag ganska många både byxor och stövlar att välja på, nu är utbudet här hemma minimalt tycker jag. I-landsproblem ab stora mått jag vet.
Men det jag kunde ha FJK kan jag ännu inte riktigt ha och det jag köpte EJK (Efter Julia Kom) har blivit för stort och hänger på höfterna och fladdrar..
Gnöl och Gnäl (ja det ska vara ett L..)
/ Maja
Tack Jonas för den FINA julklappen!!

Inga kommentarer: