måndag 6 december 2010

Enkel Äpplechutney

Lätt som en plätt och klart på 30 minuter.

1 kg äpplen, jag tog blandade sorter Röda av det som låg i kylen.
4 dl strösocker
1 dl farinsocker
Kanel
0,5 dl Äpplecidervinäger
En stor klick honung.

Skala äpplena och skär i tärningar.
Koka upp alla saker utom äpplena som du lägger i sist och så får det stå och småputtra på femman (vi har intervall mellan 0-9 så det där får ni ju tänka ut hur er spis funkar)
Rör emellanåt.
Efter 30 minuter är det klart.
Låt svalna och häll på glasburkar.
Jag tog gamla syltburkar som rymmer ca 500 gram i varje och det blev tre stycken.
Om man vill ha lite mera "mos" och mindre äpplebitar så gjorde jag bara som så att jag tog en liten ballongvisp och trcykte upp och ner i burkarna nägra gånger, som en potatis-stöppel ungefär.
Klart och SUPERGOTT.
Kan tänka mig att det är toppen till både gröt eller kanske till brieost, att ha istället för marmelad.

/Maja

Inga kommentarer: