måndag 20 december 2010

Vilken Härlig Dag!

Inpackade i varmaste åkpåsen,dubbla tröjor, raggsockor, kängor, mössa, vantar, filt och Pricken så var vi redo och klara för bussfärd ner mot centrum där nästa buss, den nya, väntade på oss.
Supersmidigt!
Väl framme blev det spårvagn för att komma till pappa Jonas jobb där fika utlovades.
Och vilken fika sen för lilla loppan.
Tårta!
En utav "gubbarna" gick i pension = bjöd på tårta.
Julia åt två goda bitar med glittrande blick.
Sen springa runt och hälsa på pappas jobbarkompisar som hon kände, prova pappas hjälm, visa sitt ID-06 kort (passerkort) för Peter, japp Godkänd och sen vidare till Liseberg.

- Vad vill du vi ska göra först Julia?
- Åka Faffas Bijaj!!!!
Okidoki, jag fattar.
Dom åktes två gånger, Sagoslottet en gång, vi spelade på tre chokladhjul men vann ingenting åt pappa J och så åkte vi karusellen tre gånger, tittade på Tomtens alla djur och....

Gick och hälsade, förlåt, SPRANG och kramade alla, alla, aaaaalllllaaaaa kaniner hon såg.
Hjälp vad hon kramade, och myste, och klappade, och gnuggade näsa, och pussade pepparkakskaninen på kinden, och tog tag i deras ofantligt stora händer och promenerade iväg med dom (jag tätt efter..) och den här Kaninflickan, Fröken Lisen-Vind, hon var rarast.
Det var inga barn där när vi kom, så Julia fick hållas.
Hon satt i knät inne i deras stora soffa, dom kramades, LisenVind visade alla, alla sina julklappar som Tomten redan varit där med och det kramades igen, och så där höll det på, med alla kaninerna.
(totalt hälsade vi på fyra stycken olika)
Det kastades slängpussar åt lilla Julia, lyckliga fina lilla Julia, som i sommras knappt vågade titta på en grön Lisebergs Kanin...undrar om Tomten har samma effekt..?

Lilla kameran var med idag (gillar inte) därav bildkvalite, plus att blixten slår i Julias reflexer, men här går dom iallafall iväg, lilla modiga fröken och Fru Lisen-Vind...

PepparkaksKaninen, ni skulle se Julias lyckliga min.
Jag tror att för Julia kvittar det att karusellerna finns, Kaninerna är dom som räknas.

Men för den sakens skull måste man ju testa på ponnykarusellen..

Och ännu en Kanin....

Som hon fick åka iskana med:-)

Så hon tappade mössan..
- Ninen jäppa Juja mössan ajdejes säjv!
Den där ungen...Älskar henne!!

Om ni inte förstått det så var det vi som var på Liseberg, rynkiga Tjocka Damen
(jaaa, det ska synas att man levt lite länge...) och Julia.

Ps, vi har inte bara varit på Liseberg och ätit tårta på pappa J's jobb idag, vi har haft Lerums blodbad här också. I Julias mun.
Herregud att det kan finnas så mycket blod i ett barns mun.
Det skedde kl 11 och min första tanke var.
- F-n! Det går inga bussar, det får bli taxi till akuten!
Jag var ju där, hon satt på vår säng när jag klädde på mig, rätt som det är ligger hon med huvudet före i golvet och det blöder, det blöder massor, min hand blir blodig, det rinner ur hennes mun, över läpparna, i mungipan, hon illvrålar,  så jag försöker trösta ett hysteriskt ledset barn samtidigt som jag måste få se vart det blöder ifrån, hon hade inte bitit sig, det blödde från tänderna, det är ännu värre och det enda jag minns från hennes Tandupplysning för ett år sedan är:
- Slår ditt barn i tänderna och känns lösa, RING omedelbart tandläkaren!!
( annars kan man nämligen få problem med mjölktänderna sedan..)
Dom kändes inte lösa och blödningen stannade efter en stund, började om, stannade...
Nu är hon svullen mellan framtänderna så kvarstår det imorgon slår jag en signal till hennes tandsköterska, just in case...
Alltså, en händelserik, men överlag, en väldigt Härlig dag!

Kramar Maja

2 kommentarer:

Tina sa...

Hu! Läskigt med allt blod! Jag var drygt två år då jag slog ut mina fyra framtänder då jag ramlade framåt mot en tröskel. Det var på juldagen och vi fick åka in akut och dra ut rötterna på tänderna. Jag hade en trevlig glugg där i flera år sedan...

Lyckeli älskar också Liserbergskaninerna! Ojoj, det ska kramas och klappar, precis som Julia gör. Och vilken LYCKA att få TÅRTA då man åker till pappas jobb! Hon kanske tror det finns sådana godsaker där varje dag. ;-)

Kramar!

Maja sa...

Ja det var det dom sa, att tänderna är superduper viktiga att känna och klämma på vid minsta lilla fadäs...

Och tårta, det tror jag, att dom har godsaker varje dag, speciellt i juletider med alla underleverantörer som kommer med godis och choklad åt dom :-)