tisdag 7 december 2010

Lika mycket snö idag.

Godmorgon.
Det har vräkt ner hela natten med dom vita flingorna, plogbilen körde förbi vid sjutiden men det hjälper sällan oss som behöver trottoarerna så vallarna bara blir högre och högre och trottoarerna HELT oframkomliga.

Det var helt omöjligt att promenadvägen gå till lilla stadens centrum igår, vägarna och trottoaren här uppe hos oss ska vi ju som sagt inte prata om, för trots att vi har en "terrängvagn" (Urban) så är det en omöjlighet att ta sig fram, förutom på körbanan, vilket verkar göra vissa bilister sura, men vad tusan ska vi göra?
Vi gör ju ändå som Julia säger, dvs.
- Gå kanten, komma bij, stanna!!!
(det mest faschinerande med dom "sura" bilisterna är att dessa oftast har en eller två bilstolar i bilen, dvs dom har själva barn, förmodlingen också barnvagn, borde dom då inte förstå att den enda framkomlighet vi har, är att gå på körbanans dikeskant?? Eller är dom aldrig ute och går med vagn??)

Hur som haver, vi tog bussen, var hos min Bm Anna, fast Julia säger det är hennes Anna, lyssnade på hjärtljud (153) och mätte och kollade moderkakan hur den låg, bebisen ligger väldigt långt ned, jag hoppas dock inte att det betyder att den här bebisen tänker vara ännu snabbare ut än Julia utan lugnt kan tänka sig att vänta till april.
Biblioteket fick sig ett besök och vi fick med oss massor av ljudböcker med Astrid Lindgren hem.

Dock, när jag skulle hämta ut Julias kräm på apoteket hade receptet gått ut så jag sa att ojdå, då får vi ringa Magdalena imorgon så hon får förnya det, Magdalena är Julias fantastiska Bvc barnmorska.
Imorse efter frukosten säger Julia.
- Mamma jinga Maggajena kjämen.
Hur minns hon allt, och varför har inte pappa Jonas hennes goda minne??  :-)

Frukosten avklarad, kalendern avklarad och nu ska sängar bäddas och en hel att-göra-lista avbockas. (deadline på fredag så ingen stress)
Från vardagsrummet hörs detta.
- Men Simon!! Simon jiktig buskatt, håjat nej i min vita soffa, mamma, kom kojja mamma, kom!
Ojdå, Simon har sovit i soffan inatt, igen, och hårat ner, det faller inte Julia i smaken alls :-)

Efter frukosten.
- Oj Julia, nu vaknade bebisen tror jag.
- Bebisen baja bjåka i mammas mage. Pappa äj en jiktig busfia, stoppat bebis i mammas mage, tookpappa!

:-)
/Maja

1 kommentar:

Tina sa...

Hahahahahaha! Ja - Jonas - BUSIGT av dig! :-D :-D :-D Hahaha! Så brådmogen, så lillgammal, fina Julia.