måndag 8 augusti 2011

Farmor på Skogspromenad


I fredags kom farmor körande i sin lilla bil och skulle vara hos oss tills igår söndag.
Hon kom som vanligt helt fullpackad med presenter och saker, bra att ha grejjor och saker hon vet att jag vill dånar för. Som tex en fin gammal serveringsbricka i sivler som nu huserar som ljusbricka på matsalsbordet.
Och mjöl, eftersom vi bakar massor, och bullformar i alla tänkbara varianter och servetter..och kaffe..och gurka...och pyssel och saker till tjejerna och ja jisses, hon har öron som elefanter för det räcker att vi viskar något så har hon det med sig nästa gång, men vi älskar våran "farmor" vi.


Julia älskar när farmor är här, och stackars farmor hon får slita.
Det ska läsas, för hon hade  bla med sig Jonas gamla böcker, och det ska lekas men självklart också mysas.


I fredags eftermiddag tog vi bilen till Härskogen och skulle leta lite bär och svamp.
Kan lungt påstå att det var inte det lättaste att köra i två uppkörda traktohjul med dubbelvagnen, det fick lyftas och bäras och stackars Alice undrade nog vad vi pysslade med.


Mössväder...Njae, men Julia var mycket, observera: Mycket, bestämd med att jodå, just den där mössan skulle hon ha och hon skulle ta på den själv, så det så.
Innan regnet formligen tokvräkte ner så hittade dom massa kantareller som stektes till kvällens grill och jag hittade både lite lingon och blåbär.


Alla behöver vila...
Trötta middags-sovare i bäddsoffan.

Fredagen bjöd sedan på Emil för Julia och grill, och lite choklad som fredagsmys godis och när barnen somnat tog vi fram goda ostar med tillbehör och gick och la oss väldans sent efter nattsudd och prat.

Kram Maja

Inga kommentarer: