söndag 14 augusti 2011

Lidköping Tur & Retur


Lördag och planen var att åka till Lidköping på lite utflykt.
Besök på Rörstrand blev det, där det var porslinsfestival med hur mycket folk som helst.
I "kampanj-kaffe-kön" var det säkert hundra meter kö från två håll så den vägrade vi och gick till det vanliga cafet dom har, där man dock inte fick behålla sin Mon Amie kaffekopp.
Solen gassade så trots totalt sömnlös natt med avbruten sömn varje halvtimma så blev jag ganska pigg av det där kaffet och chokladbiskvi.
(som Julia knyckte halva utav)


Alice och jag infann oss i skuggan efter att jag fyndat två extra muggar av våra Mon Amie, och också handlat liten present till Julia, pepparkaksformar med Pippi, Lilla Gubben och Herr Nilsson.
Till Julias stora ögon var dessutom stora Mumintrollet på besök i egen hög person och delade ut ballonger och kramar.


Vi fick gott sällskap av min bror Markus, Lotta fick dock vara på jobbet stackarn.


Efter Rörstrand skulle vi till Sockerbruket, ett stort Loppis, där fanns den svarta bilen från NightRider som Julia fick åka i medan jag gick runt och skulle leta efter loppisfynd.
Hittade lite glasburkar, POP kläder för en tia, en fin docka åt Julia för samma summa, mest som sak att pilla på i vagnen när hon fick trist samt att den såg ut som en pytte liten Alice, fast vi döpte den till Doris :-)
Men jag hittade inga fina tyllar, silverfat eller bord till Julias fika hörna. Tyvär.


Lite torghandel hann vi med i solskenet men sen kurrade magarna och jag drog med familj och bror till Läckö, som låg betydligt längre från stan (f'låt) än jag mindes men efter ngr mil var vi framme...


Inte alls arrangerat....

Läckö visade sig dock vara vackert men enda matstället hade noll alternativ och jättedyrt så trots dyra parkeringspengar tog vi åter och stuvade in barn och vagn i bilen, en himla procedur varje gång, och åkte dom få metrarna till Spiken.


Där fanns små uteserveringar precis vid bryggorna där man kunde titta på guppande fina båtar och avnjuta färsk rökt lax till lunchen.


Precis vid vattnet, hur härligt som helst medan solen sken.
Det kändes verkligen inte som att sommaren är på väg att ta slut.


Julia tycker jätte mycket om sin morbror och när vi sa att hon måste hålla någon i handen eftersom vi var så nära vatten och bryggor så sa hon att jodå det, det skulle hon, men bara Markus....och Pippi dockan.


Trots magarna fulla av lax gick vi vidare till glassserveringen.
Julia gillar mjukglass hon.


Pappa-bus.


- Häj ståj de gjass...


Efter nästan en heldag i Lidköping med omnejd var det dags att krama bror hejdå och ta bilen hem men först kunde vi ju passa på att ta ett familjekort när nu någon annan kunde hålla i kameran.
Hur lätt det sen är att få till ett kort på en brygga, med lätt bris och en bus-julia på pappas axlar som bara ville "justera" min frisyr, det återstod ju att se och tja, det gick ju lite si så där...




En härlig dag trots urtrött start...
Kram Maja

Inga kommentarer: