onsdag 14 november 2012

Att göra skogen trots protester


 
Igår var första dagen på evigheter kändes det som vi var ute i full mundering då det varit sjukdagar och feber och hostig mamma.
Igår skulle vännerna komma och hänga med oss till skogen ovanför oss där pappa J sagt att det fanns en glänta man kunde vara.
Nåja, defenitionen av glänta kan man ju diskutera men en öppning bland träden var det ialafall och vi hittade en övergiven koja, fick med oss lite gröna blad hem och fikade.
Det var dock inte poppis att vara ute först.
My och Maja ville helst komma in och leka men Julia och Alice (hon älskar också att vara i skogen) hade sett fram emot det här så jo ut i friska luften skulle vi tyckte mamma Mu.
Det kivades lite, drogs och kastade mössor och kom lite dumma ord och lite smått och gott men till slut förstod nog alla att så gör man inte.
Absolut inte.
Julia och Alice brydde sig inte så mycket om vad som var glänta och inte, bara man har matsäck med sig och Julia frågade nästan direkt om det inte var dags att börja fika snart :-)
Det delades frisk mellan munnarna och My hjälpte Julia att bita i äpplet då hon tyckte det var hårt men när skogen bara skulle upptäckas utan något egentligt mål, så som jag och tjejerna brukar ville My ha en aktivitet.
- Jaha, vad ska vi göra nu då? :-)
Så vi gick till närliggande lekplatsen där dom gungade tillsammans på däckgungan och pratade om livet om låtsaskompisar och annat.
Och Alice var lite kinkig och visste nog inte vad hon ville mer än att pilla på Majas fina knappar på hennes jacka men det tyckte inte Maja alls om utan muttrade att då skulle hon bli arg och ledsen och kasta sand.
Det föstod ju inte Alice som fortfarande ville beundra och pilla på dom fina knapparna...
Strax efter fyra var det dags att bege sig hemåt för att ta in barn och ge mat och ta det lite lugnt innan pappa J kom hem för att ta Julia till gymnastiken.
För jag tycker ju inte om när aktiviteter bara löper om vart annat, att det är aktivitet hela tiden, dom måste få lugn mellan varven, iallafall mina två små som är vana vid det så vi vinkade av My och Maja utanför.
Men först kram och pussar och vink och hejdå och allt det där som hör till och vi ses ju snart igen.
Dels Skogsknytte på lördag och så ska vi få följa med till pappa Mikaels jobb, brandstationen en dag.
Spännande!
 
/Maja

Inga kommentarer: