torsdag 8 november 2012

Att ha en hektisk onsdag

 
Onsdagen var en smula hektiskt.
Tjejerna vaknade sent och sen var det full rulle med bad, frukost, fix, påklädning, lunchfix, bra-att-ha-i-väskan-fix och allt som ska hinnas med innan vi skulle gå till bussen.
Precis när vi skulle gå kom dessutom UPS bilen med Alice julklapp ända från tyskland och ville ha en påskrift och sen var det raska ben som gällde för att hinna till hållplatsen.

 
Julia ville ju nämligen inte åka vagnen utan gå hela vägen.
Vilket inte är några problem...dit.

 
Åh det var spännande väntan det där, att sitta där och dingla med benen och spana efter den blå bussen.
Den blå bussen som dom den 9 december slutar att köra, för gott, troligen.
Då står vi där....
Och ni kan tro att jag ringt, mailat, skrivit och frågat.
Vi är lite bussberoende serni.

 
Åh men så kom då äntligen bussen!

 
Och Jag hjälpte henne upp på sätet vid fönstret så hon skulle se och maj gådd det där var spännande kan jag lova.
- Mamma, man ser ju hela *pip* (där sa hon vår stad...)
Och så sken hon som en sol.
 
När vi kom ner fanns det tid före tandläkaren att spatsera lite så vi tittade på vintermössor och på porslinstigrar och jag förslog att vi kan ju köpa en porslinshund istället för den där riktiga hunden som hon tjatar om dagarna ut och in men det var ingen bra ide...

 
Väl inropade hos tandläkaren hann jag knappt blinka fören ungen satt i stolen på eget bevåg, tryckte på knappen till vattnet och drack friska mängder.
Sen berättade hon vart det "kliade", eftersom hon säger att det kliar på hennes två hörntänder när hon äter ibland, vilket troligen beroe på tunnare emalj just där och kliet kan vara att det isar så hon fick banan-flour på tändera och vi ska göra samma sak hemma ibland.
Duktog som en lärka satt hon där och gapade och babblade så gott det gick och berättade att Alice, som stensov i vagnen, som tur var, älskar att borsta tänderna och vill göra det hela hela tiden men att hon också sabbar i Julias rum ibland.

 
Sen tyckte hon att jag borde tagit med solglasögonen för den där lampan i ansiktet var ju som solen.
 
Det gick på en kvart och lagom klara vaknade Alice så ner en våning och bort till BVC och Britt där vi hade så himmelens tur att den halvtimmen vi var tidiga inte gjorde något eftersom Britt hade en lucka före oss och dom här tjejerna är alltid välkomna sa hon.
Dom brukar få guldstjärnor i uppförande när vi är där.
Båda ritade, lekte med djuren och Alice fick en spruta, dansade en smula, ja inte efter sprutan för då var hon super ledsen, men före, och så pekade hon ut alla sina kroppsdelar och lekte träd och sjöng om ugglan och imse vimse spindel.
 
En timma före utsatt tid kunde vi bege oss mot bussen igen efter stoppet på Apoteket för att köpa pump-kräm-Ducebal och Locobase Repair för ansiktets och årstidens kallaste dagar som ger tjejerna torrfläckar i ansiktet.
Men tro inte att vi slapp regnet igår heller.
På klockslaget tre började det.
Igår igen och det var precis när vi gick av våran buss och Julia som då varit på benen promenerades från halv ett var jätte trött, något jag visste skulle hända och från bussen tar det ca tio minuter för en fyraåring att gå till våran dörr och det var tunga trötta steg som gick, och regnet ven på oss..
- Mamma jag orkar inte mer...
- Det är bara sista backen kvar hjärtat, Hej-och-hå-backen...
 
Men hemma väntade fika och mys och när pappa J kom hem smet jag ner i källardomänderna för att sy en smula.
Idag måste jag städa där nere, imorgon kommer det fem nattgäster.
 
En spånnande onsdag för fröken.
Buss, tandläkare och lite annat.
/Maja

Inga kommentarer: