måndag 25 mars 2013

Att förvandla Ikea skåp till vacker skänk

 
 
Nu så ska det bjudas på bildkavalkad över förvandlingen av dom väldigt osnygga vanliga hederliga Billy bokhyllor, med luckor, vi inhåsade på Blocket för dryga året sedan.
Som var tre till antalet och kostade oss 300 kr inkl hemkörning av den lokala mannen.
Helt vanliga bokhyllor som ni kan se.

 
Det dröjde ju inte så där väldigt länge innan frun i huset gick lös med vit-doppad roller mest för att hon, jag, inte tålde den där bok-färgade looken i köket över jul när allt annat var vitt och fint.
 
 
Men iallafall...
Det var ju bara tillfälligt.
Skåpen i närbild som ni ser.
Utanpåliggande luckor och fula glipor.

 
Glipor glipor överallt.
Och så ser man ju tydligt att jodå, det är tre skåp, inte en lång skänk.

 
Så efter klara anvisningar från återigen då frun i huset och inspirationer på det underbara internätet så åkte sambon till lokala Beijer och kom hem med bilen full av 19 mm Mdf för att bygga in dom inte så snygga skåpen.
 
 
 
Det kapades och spikpistolades och sattes på sockel längst ner och skåpen byggdes in så luckorna gick i fas med kanter och så höjdes skivan med 7 cm för att kunna sätta taklisten under den urfrästa kanten på mdf skivan.
Jodå.
Han har en fräs.
En uppskattad sådan.

 
Det mörkare överst är alltså Mdf'en med urfrästa kanter för att smålta ihop med den underliggande listen som är en vanlig hållist, samma vi har till tjejernas båda rum.

 
Snyggelisnyggt och stämmer i stil med Liatorp vitrinskåpet vi har i köket.
 
 
 
Voila!
Trots att det här bara fått ett enda litet ynka lager av grundfärg så är det ju betydligt robustare, snyggare och i vårt tycke helt fantastiskt snyggt.

 
Ett skåp på 240 bredd rymmer ju en ohygglig massa spel pussel och mina porslinsserviser jag fyndar.


 
Så, med fantasi, mdf, lister och färg, en händig sambo med fräs och kapsåg så kan man ju faktiskt till en hyggelig summa av några hundralappar få det som man vill ha det.
Och ja, inte att förglömma Blocket då.
Såklart.
Det är ju där jag hittar det mesta.
 
Maja

1 kommentar:

Cicci sa...

Wow vilken inspiration! Såna idéer gillar jag!! :-)