onsdag 20 mars 2013

Att utflykta sig en stund

 
Det är kallt om kinderna nu igen.
Våren tog sig en liten titt och försvann igen.
Så himmelens tokigt.
Så vi fortsätter att nyttja välinvesterade ull-underställ, fem stycken för att vara nogräknade eftersom jag har barn som växer på längden som mest under vinterhalvåret tycks det...

 
Trots att Alice fortfarande hade dryga 38 i värme så har jag ju även en stor FiaLotta att fajtikst aktivera och ta hand om och frisk luft och lite svalka känns bra mot febervarma hudar.
Så på med kläder, packa matsäck, packa ner Alice i både fleece och Eskimo åkpåse och på ullfällen och så drog vi vagnen bort till Karins hus och hämtade lilla Seat bilen med två bilstolar förberett.

 
Jamen är inte det lyx så säg.
Bil när det behövs.
Bara så där.
Inkl barnskydd.
Så vi tog den ringlande korta färden mot Tomteberget och lekte ruset av oss tills det bet i kinderna och kylan gjorde att inte ens oboy värme och fingrarna stelnade i våra vantar medan Alice bara sov och sov och sov.

 
När vi testat allt vi kunde och både mamma och barn gungat gungbräda så håret så där fladdrade om kinderna och benen for upp i luften så tyckte Julia att nu åker vi hem och badar och myser.
  
En kort utflykt men bättre än ingen alls.
Och när kvällen kom stannade Alice och jag hemma och läste saga efter saga efter saga medan pappa J for med Julia på den allra sista gymnastiken för terminen.
Där dom fick glasspinne som avslutning och nu får vi nog se om hon ska börja till hösten eller inte.
I höst går dom på förskola...
 
Maja

Inga kommentarer: